INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izmenjena realnost daje virtuelni prikaz nameštaja u sobi pre kupovine

16.08.2013. | Gizmag

Čak i kada ste naoružani sa preciznim instrumentima i dobrom maštom, uvek je teško zamisliti kako će tačno novi komad nameštaja izgledati u vašoj dnevnoj sobi. Možda vam zato neće biti iznenađujuće da saznate da je vodeći proizvođač nameštaja na svetu, kompanija IKEA, utvrdila da 14 odsto njenih klijenata kupi nameštaj za koji se naknado utvrdi da je pogrešne veličine za njegovu namenjenu lokaciju.

Zahvaljujući izmenjenoj realnosti, kupci nameštaja ovog švedskog giganta sada mogu iz svojih domova da provere da li im određeni proizvod odgovara uz pomoć štampanog kataloga, aplikacije za mobilne uređaje i uz pomoć pametnog telefona ili tableta.

Da biste koristili ovu novu uslugu, morate preuzeti besplatni 2014 IKEA katalog aplikaciju za iOs ili Android. Nakon pokretanja aplikacije, kamera pametnog telefona ili tableta se koristi za odabiranje proizvoda koji vas zanima u štampanom katalogu.

Ikona koja pruža korisnicima pristup izmenjenoj realnosti (AR) će se pojaviti na ekranu uređaja po odabiru proizvoda. Aplikacija zatim upućuje korisnika da zatvori štampanu verziju katolaga i da ga smesti na mesto gde kupac namerava da stavi novi nameštaj. Približne dimenzije virtuelnog nameštaja se baziraju na osnovu veličine ovog, fizički stvarnog, IKEA kataloga.

Kamera se, zatim, opet pokreće i obrisi izabranog proizvoda se pojavljuju u kadru. Obrisi mogu biti rotirani, premešteni i izmanipulisani, kako bi ste postavili nameštaj baš kako treba. Zatim se izabere postojeći izbor iz dostupne liste, i konačno se na ekranu prikazuje virtuelna verzija novog kauča, stola ili police sa prostorijom u pozadini.

Pored ozbiljnih primena ove aplikacije, korisnici takođe mogu da se malo i zabave (kao što možete videti na fotografiji iznad). IKEA je takođe povećala novi katalog za 50 strana, dajući korisnicima mobilnih uređaja pristup dodatnim informacijama o proizvodima.

Video snimak ispod pokazuje šta možete dobiti sa novim katalogom i aplikacijom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;