INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sistem kanala od ogledala

27.05.2013. | Transmaterial

Značaj deo građevina čini netransparentni ili svetlo-redukujući materijali koji zahtevaju veštačko osvetljenje. Ne samo da veštačko osvetljenje troši korišćenje energije i materijala, već i dodaje na toplotna opterećenja struktura i zahteva više hlađenja tokom letnjih meseci. Sistem kanala od ogledala (Mirror Duct System) pokušava da reši ovaj problem, proširujući prodor prirodne svetlosti duboko u unutrašnje prostore.

Za razliku od konvencijalnih svetlih polica i većim otvorima za prozore, koji povećavaju prodor prirodne svetlosti, ali i dalje ostaju relativno plitki i ne eliminišu odsjaj, Sistem kanala od ogledala potpuno kontroliše i rasipa svetlost tokom njenog puta u zgradu. Na prvi pogled, sistem podseća na tradicionalne KGH kanale, osim što je interno obložen sa visoko reflektujućim aluminijumskim ogledalima koje se protežu i do 20 metara unutar objekta.

Razvijen od strane tokijske firme Material House, Sistem kanala od ogledala je potpuno pasivna tehnologija koja doprinosi smanjenju ugljen-dioksida tako što smanjuje korišćenje električne energije za osvetljenje, kao i za dodatno hlađenje koje je često potrebno. Dokazano je da prirodno osvetljenje stvara prijatnije okruženje i sprečava rast buđi u zatvorenim kupatilima i kuhinjama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;