Kuća J u Japanu

22.05.2013. | Dezzen

Na ovoj porodičnoj kući u Jamaguči prefekturi sobe se spiralno uzdižu iz baštenskog dvorišta do krovne terase. Dvospratna rezidencija, projekat biroa Keiko Maita iz Tokija, nazvana je J kuća i sadrži tri podeljena nivoa koji zatvaraju centralno dvorište. Postoji nekoliko spoljnih prozora, ali je većina prozora okrenuta ka unutrašnjem dvorištu.

Kuća J je relativno mala kuća, površine od samo 100 metara kvadratnih, i smeštena je na uskoj parceli od 120 metara kvadratnih koja je okružena objektima.

Stepenište upola visine vodi duž istočne i zapadne strane dvorišta, stvarajući tri podeljena nivoa, dok osamljena krovna teresa počinje na vrhu spirale. „Ova kuća je projektovana za klijenta koji želi privatnost i izdvajanje od spoljašnjeg sveta“, kaže se u saopštenju biroa Keiko Maita, objašnjavajući razloge iza ovog rasporeda. „Kontinuitet između unutrašnjih i spoljašnjih prostora povećava veličinu kuće.“

Arhitekte su iskoristile horizontalne drvene panele za oblaganje spoljašnjih zidova, dok se drveni podovi nalazi u celoj kući. Deo objekta je podignut iznad zemlje kako bi dozvolio parkiranje dva automobila u prostori ispod.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...