Kuća J u Japanu

22.05.2013. | Dezzen

Na ovoj porodičnoj kući u Jamaguči prefekturi sobe se spiralno uzdižu iz baštenskog dvorišta do krovne terase. Dvospratna rezidencija, projekat biroa Keiko Maita iz Tokija, nazvana je J kuća i sadrži tri podeljena nivoa koji zatvaraju centralno dvorište. Postoji nekoliko spoljnih prozora, ali je većina prozora okrenuta ka unutrašnjem dvorištu.

Kuća J je relativno mala kuća, površine od samo 100 metara kvadratnih, i smeštena je na uskoj parceli od 120 metara kvadratnih koja je okružena objektima.

Stepenište upola visine vodi duž istočne i zapadne strane dvorišta, stvarajući tri podeljena nivoa, dok osamljena krovna teresa počinje na vrhu spirale. „Ova kuća je projektovana za klijenta koji želi privatnost i izdvajanje od spoljašnjeg sveta“, kaže se u saopštenju biroa Keiko Maita, objašnjavajući razloge iza ovog rasporeda. „Kontinuitet između unutrašnjih i spoljašnjih prostora povećava veličinu kuće.“

Arhitekte su iskoristile horizontalne drvene panele za oblaganje spoljašnjih zidova, dok se drveni podovi nalazi u celoj kući. Deo objekta je podignut iznad zemlje kako bi dozvolio parkiranje dva automobila u prostori ispod.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...