Kuća J u Japanu

22.05.2013. | Dezzen

Na ovoj porodičnoj kući u Jamaguči prefekturi sobe se spiralno uzdižu iz baštenskog dvorišta do krovne terase. Dvospratna rezidencija, projekat biroa Keiko Maita iz Tokija, nazvana je J kuća i sadrži tri podeljena nivoa koji zatvaraju centralno dvorište. Postoji nekoliko spoljnih prozora, ali je većina prozora okrenuta ka unutrašnjem dvorištu.

Kuća J je relativno mala kuća, površine od samo 100 metara kvadratnih, i smeštena je na uskoj parceli od 120 metara kvadratnih koja je okružena objektima.

Stepenište upola visine vodi duž istočne i zapadne strane dvorišta, stvarajući tri podeljena nivoa, dok osamljena krovna teresa počinje na vrhu spirale. „Ova kuća je projektovana za klijenta koji želi privatnost i izdvajanje od spoljašnjeg sveta“, kaže se u saopštenju biroa Keiko Maita, objašnjavajući razloge iza ovog rasporeda. „Kontinuitet između unutrašnjih i spoljašnjih prostora povećava veličinu kuće.“

Arhitekte su iskoristile horizontalne drvene panele za oblaganje spoljašnjih zidova, dok se drveni podovi nalazi u celoj kući. Deo objekta je podignut iznad zemlje kako bi dozvolio parkiranje dva automobila u prostori ispod.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...