Hotel u obliku Trojanskog konja

22.02.2013. | Detail

Istorijski gradić Durbui u Belgiji ima jedinstven hotel koji odaje omaž epskoj priči o Trojanskom konju - tako što omogućava svojim gostima da spavaju u džinovskom drvenom konju (koji, doduše, više liči na bika) istog imena. Sobe kao iz bajki u hotelu La Balade des Gnomes su napravljene od drveta, blata i slame. Odeven u drvenim šindrama, struktura u obliku konja može biti pomerana po imanju, čime se gostima omogućava da uživaju u različitim pogledima na slikoviti krajolik.

Gosti mogu da zamisle da njihov hotel u obliku konja može biti uvuče u grad Troju, epski varajući Trojance tokom legendarnog desetogodišnjeg Trojanskog rata. U skladu sa ovom pričom, unutrašnjost deluje kao da je dom hobita iz Gospodara prstenova. Rustično prirodno drvo se može videti u svugde, čineći da povišena soba izgleda kao kućica na drvetu.

Svaki arhitekta duboko u sebi zna da ima bizarnu ideju za zgradu koja je u stanju da pomete bilo koji smišljen pojam o tome šta bi arhitektura trebala biti i šta bi mogla biti. Srećom, malo ovih ideja dožive ovaplođenje u stvarnom svetu, ali kada se to desi, iznenađujuće stvari se dešavaju.

U svakom slučaju, gospodin Noel, arhitekta koji se okrenuo ugostiteljstvu je stvorio trojanski stilizovani aneks njegovog hotela, i na taj način dao život ideji koja postoji u duši svakog arhitekte i potvrdu da i oni, posle Gaudija, takođe mogu da naelektrišu arhitektonski svet sa iskrom genija.

Gosti mogu da se osećaju kao šumske nimfe u jednom od udobnih kreveta koji su ugrađeni u zidove i ukrašeni sa drvenim srcima, karavanskim točkovima i zidovima sa mahovinom. Drvene daske, grane i stabla imaju kako dekorativnu, tako i konstruktivnu ulogu i doprinose rustičnom osećaju. Čak je i kada napravljena od drveta, u kompletu sa klupom.

Ćerpič je korišćen za oblaganje ostatka enterijera, koji je napravljen od blata, slame i kreča. Kao prirodni izolator, ćerpič čuva toploto soba u zimskim mesecima, a hladnim u letnjim. Za oko 150 dolara po noćenju, gosti mogu da uživaju u ispunjavanju svojih fantazija živeći kao gnomovi.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...