INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Moderno prenoćište napravljeno od kontejnerskih modula

12.10.2012. | Gizmag

Jedinstveno prenoćište (tipa "Bed and Breakfast") u Majorci u Španiji nudi svojim gostima mogućnost da borave u modernom apartmanu koji je izgrađen od niza kontejnerskih modula. Nazvana Kontejnerska kuća (Container House), ona nudi moderni otvoreni dnevni boravak, zajedno sa krovnim spavaćim modulom i otvorenom teresom sa bazenom i mestom za roštiljanje.

U poslednje vreme konverzije transportnih kontejnera je postao popularan izbor za stvaranje jeftinih i održivih domova, i Kontejnerska kuća prati ovaj trend. Uprkos minimalnoj spratnoj površini, smeštaj ni na koji način ne manjka u prostoru, sunčevoj svetlosti ili u pogodnostima. Dom je temeljno stilski ukrašen, dok su samo plafoni jedini dokaz njegove kontejnerske konstrukcije.

Dom ima dizajnirani nameštaj, drvene podne obloge, prozore spratne visine, kružne stepenice koje štede na prostoru i unutrašnji privatni japanski vrt koji ima ulogu i svetlosne galerije, omogućavajući filtraciju prirodnog svetla kroz centralni deo kuće. Potpuno opremljena kuhinja naslanja se na prispojeni dnevni boravak i trpezariju, i takođe se otvara ka dvorištu.

Kontejnerska kuća je na raspolaganju turistima kao jedinstveno rešenje za smeštaj u Majorci, i nalazi se na samo deset minuta od istorijskog centra Palma. Apartman može biti rezervisan putem interneta, sa početnim cenama od 85 evra po noći.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;