Nastanjiva Polihedron mahuna

06.09.2012. | Gizmag

Slična već projektima koje smo videli, Polihedron mahuna (Habitable Polyhedron) je spoljašnji prostor prefabrikovane konstrukcije koji transformiše parče bašte u studijo, dnevni boravak ili miran kutak za vas i vašu porodicu. Mali baštenski modul je kreacija arhitektonskog biroa iz Kolumbije, Manuel Villa, i karakteriše ga iznenađujuće veliki unutrašnji prostor.

Mahuna izgleda kao da je sletela iz kosmosa, sa centralnim svetlarnikom koji odašilja svetlost ka nebu kroz vrh tavanice. Održavajući formu, prednja fasada deluje kao da je oguljena od glavne strukture, dajući upečatljiv izgled velikom ulaznom delu mahune. Ovaj otvoreni zid je opremljen sa staklenim panelima i staklenim vratima koji imaju dvostruku funkciju ulaza i pružanja panoramskih pogleda. Sa oblikom saća, mahuna, čija konstrukcija je od drveta, dobila je jaki konstruktivni izražaj koji može da izdrži spoljašnje uticaje.

Unutrašnji prostor ima mogućnost da primi širok spektar potreba, od studija, salona, trpezarije ili čak i spavaće sobe. Obilje prozora eliminiše potrebu za osvetljenjem tokom dana, ali mahuna može biti opremljena sa solarnom energijom ili povezana na mrežu kako bi imala veštačko osvetljenje noću. 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...