Nastanjiva Polihedron mahuna

06.09.2012. | Gizmag

Slična već projektima koje smo videli, Polihedron mahuna (Habitable Polyhedron) je spoljašnji prostor prefabrikovane konstrukcije koji transformiše parče bašte u studijo, dnevni boravak ili miran kutak za vas i vašu porodicu. Mali baštenski modul je kreacija arhitektonskog biroa iz Kolumbije, Manuel Villa, i karakteriše ga iznenađujuće veliki unutrašnji prostor.

Mahuna izgleda kao da je sletela iz kosmosa, sa centralnim svetlarnikom koji odašilja svetlost ka nebu kroz vrh tavanice. Održavajući formu, prednja fasada deluje kao da je oguljena od glavne strukture, dajući upečatljiv izgled velikom ulaznom delu mahune. Ovaj otvoreni zid je opremljen sa staklenim panelima i staklenim vratima koji imaju dvostruku funkciju ulaza i pružanja panoramskih pogleda. Sa oblikom saća, mahuna, čija konstrukcija je od drveta, dobila je jaki konstruktivni izražaj koji može da izdrži spoljašnje uticaje.

Unutrašnji prostor ima mogućnost da primi širok spektar potreba, od studija, salona, trpezarije ili čak i spavaće sobe. Obilje prozora eliminiše potrebu za osvetljenjem tokom dana, ali mahuna može biti opremljena sa solarnom energijom ili povezana na mrežu kako bi imala veštačko osvetljenje noću. 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...