INFONET-468X60-BANNER

Porše paviljon u Nemačkoj

04.09.2012. | Designboom

Novi Porše (Porsche) paviljon, smešten na lokaciji u gradu Volfsburgu, Nemačka, je prvi dodatak tematskom parku još od njegovog otvaranja 2000. godine. Nalazi se nasuprot Volkswagen paviljona, projektovan od strane nemačkog arhitektonskog biroa  Henn Architekture, nudi 400m2 prostora za izložbe i prezentacije.

Zakrivljene linije i eliptično kriva rampa čine paviljon dinamičnim i svojim izgledom podseća na univerzalnu sliku Porše brenda.

Formirana prostorna ograda na ulazu, u dužini od 25m, lebdi nad površinom vode lagune koja je okružuje. Eksterijer je prekriven materijalom nerđajućeg čelika sa zavarenim rebrima koji se montiraju u dvorište i tako sastavljeni rezultiraju besprekorni izgled zgrade. Karakteristična silueta paviljona će postati prepoznatljiva ikona usred lagune pejzaža u Volfsburgu.

Predstavljen na sajmu u okviru glavnog izloženog prostora, u obliku kratkih filmova koji izražavaju karakteristike Poršeovog brenda - funkcionalnost, praktičnost, dizajn, isključivost i socijalno prihvatanje. Film o istoriji kompanije i sa ostalim modelima Poršea je takođe promovisan i daje sveobuhvatni informativni pregled automobilske marke i njegove istorije.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;