INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Renoviranje aerodromskog terminala Čangi

06.08.2012. | Arch Daily

Čangi međunarodni Terminal 1 završen je u preko 180 definisanih faza sa minimalnim pod - fazama. Izgradnja terminala trajala je preko 5 godina i održava 95 odsto kapaciteta.

Cilj projekta je bio da se revitalizuje "Velika Dama" Čangi aerodroma, zgrada koja je značajna u srcima i umovima ljudi u Singapuru. Arhitektura i dizajn enterijera su fokusirani na ideji o "tropskom gradu". Pejzaž, tehnologija i pokret su ključni elementi ove ideje i realizuju se u povišenim zelenim stazama, i koriste se na kinetičkim skulpturama kako bi obezbedili putnicima zaista jedinstveno iskustvo.

Značajano proširenje od  11.150 kvadratnih metara, predviđeno mešavinom kvalitetnih javnih i malih prostora, predstavlja 'Piazza" prostor sa 9 metara visokim staklom i gleda direktno na platformu sa otvorenim pejzažnim oblastima i adaptacijom ka svim sobama. Ovaj prostor će postati srce aerodroma, a u tom cilju se grade nova 3 nivoa sa direktnim povezivanjem ka novoj pisti dugačkoj 80 metara, sa galerijom i svetlosnim bunarom koji obuhvata dužinu terminala i obezbeđuje prirodnu svetlost duboko u terminalnom planu.

Operativne i funkcionalne mogućnosti su realizovane, kao što je oživljavanje dela zgrade odakle putnici odlaze sa aerodroma; remodeliranje ovog dela sa odredbom novih staklenih liftova uključujući bolje vertikalne cirkulacije - jednostavnije je i centralizuje imigracione procese; efikasniji dolazak imigracionog iskustva i proširenje područja za predavanje prtljaga.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;