Autorka Hari Potera J.K. Rouling gradi u Edinburgu kuću od drveta

27.07.2012. | Inhabitat

Britanska autorka knjiga J.K Rouling je oduševila milione dece širom sveta svojim knjigama o Hariju Poteru, ali sada, ova multi-milionerka će za svoju decu izgraditi drvenu kućicu, uz pomoć projektanata iz kompanije Blue Forest. Priča se da će izgradnja koštati oko 250.000 funti, a drvena kuća je toliko velika, bar po visini, tako da je autorka morala da traži dozvolu od Edinburgškog Saveta za planiranje.

Blue forest, kompanija sa sedištem u Tunbridž Vels, Kent je poznata po projektima popularnih eko drvenih kuća. Na odgovarajući način, drvena kuća će nakon izgradnje podsećati na kule iz čuvene škole Hogvorts; njihov fantastičan izgled sakriće više luksuzan enterijer. Svaki deo drvene kućice će biti opremljen tajnim tunelom, trapezastim vratima i spiralnim stepeništem, uz most-konopac za povezivanje dve kule. 

Drvena kuća će biti izgrađena u bašti J.K. Rouling, na severu Edinburga, na imanju koju je kupila pre dve godine. Autorka je dobila odobrenje da može da gradi letnju kuću koja bi podsećala na Hagrid kamenu kolibu.  U drvenoj kući će postojati specifični ukrasi iz filma Hari Poter, kao što su sove, dok će "prirodna kutija" biti izgrađena na krovu kako bi obezbedila gnezdo za ptice. Trambulina će takođe biti izgrađeni na posebnom delu pristupa drvene kuće.

Generalni direktor Blue Forest kompanije Endi Pejn rekao je novinarima: "Drvene kuće su oduvek bile simbol mašte i kreativnosti." Cene osnovnih modela se kreću od 20.000 funti pa naviše, ali priznaje da u firmi ne postoji ograničenje na ono što njihovi klijenti mogu da traže.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...