Maritime Xperiential Museum - Singapur

13.07.2012. | Arch Daily

Međunarodne arhitekte i projektanti, Majkl Grejvs i saradnici (MGA) objavili su završetak druge faze i konačan kraj izgradnje Pomorskog muzeja Xsperientijal (Maritime Xperiential Museum) u Singapuru. Faza 1 je završena u februaru 2011. godine, a projekat vredan 4 milijarde dolara uključuje vrhunske hotele kao i porodičnu zabavu širom luke Kepel od centra Singapura.

Pomorski muzej Xsperiential je ikonska struktura koja crpi svoju inspiraciju iz morskih plovila i time obuhvata priče sadržane u eksponatima koje su predstavljene unutar programa. Tokom dana, senke i svetlo koje prolaze kroz rebrasti ram će oživeti unutrašnje eksponata. Interaktivni eksponati i 300 kružnih sedišta Invest pozorišta, stvorena od strane međunarodnog arhitekte Ralfa Apelboma, pružaju širok spektar iskustva za posetioce. Izložba se fokusira na pomorske rute svile, koje su se istorijski protezale od jugoistočne Azije do Omana. Geografski, Singapur je važan deo te istorije.  

Muzej je postavljen nazad od ivice vode od strane Esplanade sa pokrivenom pešačkom lođom koja omogućava posetiocima da uživaju u pogledu na kopno preko zaliva. Noću, kada se posmatra iz vode, staklene fasade Muzeja će otkriti jarko osvetljenu unutrašnjost, postaje svetionik na vodi i neki orijentir na horizontu.

Muzej i luka su tematski povezani sa susednom otvorenim parkom Marine Life i formiraju bogato iskustvo turizma fokusiranog na moru, morskog života i pomorskih iskustva. Duž obale u podnožju Universal plaže je bioskop, sa velikim kamenim kockama gde se može smestiti 2.000 ljudi. Sa pogledom na zaliv na glavnom ostrvu, ovo je lokacija koja noću zvučni i svetlosni šou u vodi čini zabavnim i primamiljivim za turiste i stanovnike Singapura.

Linkovi:

 

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...