INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Urbanistički plan projekta Ocean Front

13.07.2012. | Bustler

Danski arhitektonski biro Hao / Holm je osmislio svoj najnoviji urbanistički plan, u saradnji sa Archiland-om iz Pekinga za projekat Ocean Front u blizini grada Tianjin, na severu Kine.

"Sa Dongjiang urbanističkim planom cilj je da se razvije tipologija stanovanja koja omogućava visoku gustinu dok se ugleda na okolno prirodno okruženje", rekao je osnivač arhitektonskog biroa Jens Holm, zgrada u obliku dine kreira jedinstven stambeni raspored, sve sa direktnim sunčevim zracima, prirodno. unakrsnom ventilacijom i direktnom vezom sa susednim morem i plažom."  

Dongjiang urbanistički plan lokacije se nalazi u oblasti Binhai, 60 kilometara van grada Tianjin na severu Kine, na novom razvijenom delu obale. Plan obuhvata 280.000 kvadratnih metara stambenog razvoja, sa 40.000 kvadratnih metara mešanog razvoja što uključuje maloprodaju, kancelarije i javni prostor.

Stanogradnja u obliku dine je projektovana kako bi maksimizirala sunčevu svetlost, uveravajući da svaki stan dobija najmanje dva sata direktne sunčeve svetlosti dnevno, uz optimizaciju pogleda iz pojedinih stanova, kao i prirodne ventilacije. 

Na zapadnom delu zgrade obezbeđen je pristup kopnenim parkiralištima oslobađajući unutrašnjost pešacima, dok severnom delu zgrade pripadaju kancelarije i prostor za razvoj maloprodaje.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;