SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Urbanistički plan projekta glavne železničke stanice u Tainanu

03.07.2012. | Arch Daily

Vizija koja je osvojila drugu nagradu za urbanizam o projektu ponovnog razvoja u oblasti Tainan - glavne železničke stanice odgovara produženju cilja pozicioniranja Tajvana uopšte, a posebno u gradu Tainan, kao velika istorijska zasnovana turistička destinacija. Projektovana od strane arhitektonskog biroa Max-threads, njihova strategija doprinosi ekonomskoj diversifikaciji Tajvana iz svog trenutnog infrastrukturnog sistema planiranja olova.

Urbanistički plan glavne stanice u Tainanu zamišljen je kao kulturna zasnovana zajednica i priroda intervencije, sa održivom stanogradnjom i potencijalom za oblasti prirodnih staništa. Ona ima za cilj kulturnu i rezonantnu intervenciju, kao i izdvojeno mesto mira i tišine. Tainan glavna železnička stanica je zamišljena kao nova kapija u istoriji Tajvana.

Predlog ima za cilj da pomiri zajednice i biodiverzitete. To će delovati kao eko - urbani tranzicioni uređaj, prenos i povezivanje raznolikosti okolnih urbanih okruga i programa. Koncept predloga urbanističkog plana proizilazi iz originalne funkcije ove oblasti kao transportnog čvora. Predlog će zadržati oblast istorijskog identiteta, dok obezbeđuje granicu besplatnog i samodovoljnog urbanističkog plana, koji uključuje veliki broj održivosti sistema.

 Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;