Novi Univerzitet medicine i nauka u gradu Bafalo

23.05.2012. | Arch Daily

HOK, međunarodni arhitektonski biro nedavno je izabran da dizajnira novi Univerzitet u gradu Bafalo, Njujork na Medicinskom fakultetu biomedicinskih nauka. Smeštena u regionu bio-naučnog koridora, ova nova tranzitno orijentisana medicinska škola moći će da primi i do 1.200 studenata, nastavnika i osoblja. U cilju podsticanja saradnje i interdisciplinarne nege, novi školsko - medicinski centar će stvoriti veze koje će omogućavati studentima, profesorima, istraživačima biomedicine i lekarima da se lako kreću od učionice do kreveta u laboratoriji.

 

"Izgradnja nove medicinske škole je životna prilika za naš univerzitet i region, i čini bitan korak u pretvaranju Bufalo Nijagara Medicinskog kampusa u akademski zdravstveni centar, ravnopravan isto kao i centri u Pitsburgu i Klivlendu," - izjavio je Majkl Kajin, dekan Medicinskog fakulteta i biomedicinskih nauka. Kenet Druker, FAIA, glavni direktor za projekat i dizajn arhitektonskog biroa HOK u Njujorku, rekao je da njegov tim prošao na projektu za Medicinski fakultet "nakon temeljne analize obima i teksture grada i istorije, kvaliteta i zanata Bufalo arhitekture". 

Za izgradnju Univerziteta Bafalo izdvojeno je 375 miliona dolara, temeljac je planiran za jesen 2013. godine a očekuje se da će izgradnja biti završena 2016. godine.           

"Ovaj novi medicinski centar će postati katalizator za dalji razvoj u centru Bafalu i zapadnom Njujorku, i podržavaće približavanje tehnologije i istraživanja koja će transformisati praksu medicine", rekao je Džim Berge, član AIA, direktor za nauku i tehnologiju u Njujorku.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...