INFONET-468X60-BANNER

Bionic Arch - futuristički neboder Tajvana

14.09.2011. | Evolo

Za stotu godišnjicu od stvaranja Tajvana koji sebe naziva Republika Kina, a koja će biti proslavljena 2012. godine, glavni cilj gradske vlade tajvanskog grada Tajčunga jeste da oda počast lokalnoj graditeljskoj tradiciji i da nova tajvanska stremljenja prikaže kroz ekonomska, politička, društvena i kulturna dostignuća.

Međunarodni projekat zelene zgrade XXI veka, inovativan dizajn objekta nazvanog Bionic Arch (Bionički svod) biroa Vincent Callebaut Architecture deo je novog master plana Taichung Gateway – Active Gateway City, buduće urbane oaze kulture i biodiverziteta u srcu centralnog Tajvana.

Zeleni toranj kombinuje i istovremeno prevazilazi devet osnovnih pokazatelja kojima je po zakonu definisana zelena gradnja i ojačava vezu između objekta i parka Taichung Gateway koji ga okružuje.

Ovaj toranj ima integrisane zelene vertikalne platforme, nebeske vrtove i zelene fasade i omogućuje bolju interakciju između prirode i čoveka. Aktivno doprinosi razvoju upotrebe novih održivih izvora energije (solarna i aeroenergija, zajedno sa biotehnologijama), naglašavajući princip suživota i poštovanja prirode u cilju postizanja još viših standarda u zelenoj gradnji.

Podižući stepen svesnosti u vezi sa klimatskim promenama i potrebe zaštite životnog okruženja, tajvanski toranj će postati novo obeležje održivosti, 100% samoodrživosti sa nultom emisijom ugljen-dioksida, i na taj način doprineti vladinoj politici u oblasti štednje energije i smanjenju emisije ugljen-dioksida.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;