Konferencija "Napredne tehnologije u energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije - veća konkurentnost Srbije"

01.04.2011. | CEDEF

CEDEF pod pokroviteljstvom Ministarstva infrastrukture i energetike Republike Srbije, a u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije i Privrednom komorom Srbije organizuje 27.4.2011. u Beogradu u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13 - 15 u 10:00h konferenciju Napredne tehnologije u energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije – veća konkurentnost Srbije.

Energija pokreće svet. Veća efikasnost u njenom korišćenju je ključna za konkurentnost, bezbednost, sigurnost snabdevanja, kao i ublažavanje efekata klimatskih promena. Napredne tehnologije u energetskoj efikasnostii i obnovljivim izvorima čine proizvodnju racionalnijom i održivom, a konkurentnost većom. Uštede i do 40% kroz energetsku efikasnost i obnovljive izvore neposredno utiču na bolju poziciju kompanija, lokalnih zajednica i cele države. Neposredno nakon evropske nedelje energije u Briselu, a u godini energetske efikasnosti u Srbiji, CEDEF nastavlja sa aktivnostima na unapređenju energetskog sektora Srbije, a kao naredni korak organizuje upravo jednu ovakvu konferenciju.

U fokusu konferencije su: zgradarstvo, javno osvetljenje, grejanje i hlađenje, kao i bioenergija, energija sunca, vetra i geotermalna energija.

Na konferenciji možete saznati:

 • Koja su najsavremenija svetska tehnološka rešenja u EE i OIE i najveći benefiti
 • Koje su dobre prakse i ekonomski efekti primene EE i OIE
 • Kako da vaša kompanija odnosno lokalna zajednica bude konkurentnija kroz primenu najnovijih rešenja
 • Na koji način obezbediti saradnju sa odabranim bankama i EU institucijama spremnim da investiraju u razvoj energetske efikasnosti i obnovljive izvore energije.

Konferencija se sastoji iz tri panela:

 • Napredne tehnologije u energetskoj efikasnosti
 • Napredne tehnologije u obnovljivim izvorima energije
 • Finansiranje i kreditna podrška

U prvom panelu biće predstavljena najnovija dostignuća u tehnologijama koja omogućavaju racionalnije korišćenje energije. Predstavnici relevantnih kompanija predstaviće inovatnivne tehnologije u oblasti zgradarstva, javne rasvete i grejanja.

U drugom panelu učesnici će imati prilike da se upoznaju sa novitetima u oblasti razvoja i primene obnovljivih izvora energije. Oblasti koje će biti obuhvaćene ovim panelom su bioenergija, energija vetra, hidroenergija, solarna energija i geotermalna energija.

Tokom trećeg panela predstavnici vodećih finansijskih institucija i banaka predstaviće načine za finansiranje projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Konferenciji će prisustvovati preko 200 eksperata kompanija, predstavnika ministarstava, agencija, lokalne samouprave, investitora, ambasada, komora, razvojnih organizacija i medija.

Organizacioni odbor:

 1. prof. dr Miloš Banjac - pomoćnik Ministra infrastrukture i energetike
 2. mr Bojan Kovačić - zam. dir. Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije
 3. dr Miodrag Mesarović - generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku
 4. Slobodan Petrović - sekretar Udruženja energetike i energetskog rudarstva PKS
 5. Jovanka Arsić Karišić - predsednik Upravnog odbora CEDEF

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...