INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Neverovatno odmaralište: Treyam resort premošćuje čitavu lagunu

28.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Saudijska Arabija nastavlja sa svojim izuzetno ambicioznim planom transformacije pustinjskog pejzaža u turistički raj, otkrivajući još jedan projekat u okviru inicijative Neom. Projekat pod nazivom Treyam predstavlja futuristički dizajniran odmarališni kompleks koji će se protezati preko lagune, povezujući njene severne i južne obale.

Foto: Neom

Ovaj jedinstveni kompleks obuhvataće hotel sa ogromnim beskonačnim bazenom. Arhitektonski koncept Treyam-a osmišljen je tako da formira mostoliki oblik, sa dve glavne sekcije. U donjem delu mosta će biti smešten hotel čije će sobe imati deo podova i plafona od stakla, pružajući gostima jedinstveni pogled na okolinu.

Foto: Neom

Iznad hotelskih soba nalaziće se beskonačni bazen, koji će, pored plivanja, gostima nuditi i prostore za opuštanje, zelene površine, kao i staze i delimično zasenčene prostore za šetnju.

Dodatni sadržaji i otvoreni zajednički prostori biće raspoređeni na krajevima glavnog mosta, a od aktivnost je predviđen fitnes, ronjenje i jedrenja na dasci, a tu su i spa tretmani. Promotivni materijal projekta Neom prikazuje i manji bazen i terase.

Foto: Neom

Neom je u saopštenju za javnost objasnio da inovativna fasada mosta stvara iluziju zalaska sunca kada se posmatra iz daljine. Gornji i donji spratovi pružaju panoramski pogled na plimu i oseku lagune ispod, kao i na prostrano nebo iznad, integrišući se u pejzaž dok istovremeno čuvaju prirodni integritet obale.

Foto: Neom

Treyam se ističe i svojim beskonačnim bazenom na krovu dužine 450 metara, koji se nalazi na visini od 36 metara iznad mora, pružajući gostima izuzetno iskustvo kao da lebde, sa zadivljujućim panoramskim pogledom na lagunu, korale i mirnu vodu.

Projekat Treyam dizajnirali su Mark Foster Gage, Bashayer Bamohsen i Joe Tabet, a nalaziće se nedaleko od projekta The Line na obali Zaliva Akaba, gde se u poslednje vreme realizuju brojni megaprojekti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;