INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Baštenski studio je udoban radni prostor i mesto za posmatranje jelena

08.07.2015. | Dezeen

Arhitektonski biro Stonewood Design iz Bata, Velika Britanija, projektovao je ovaj maleni baštenski studio sa zelenim krovom sa funkcijom osamljenog radnog prostora i mesta za posmtranje jelena.

Objekat je izgrađena korišćenjem kamena i patiniranog bakra lokalnog porekla, on se besprekorno stapa u baštu tipične engleske seoske kuće i uokviruje prelepe poglede na okolne šume.

Vlasnici kuće su angažovali arhitekte da zamisle prostor gde bi oni mogli da rade, slušaju muziku, dremaju tokom popodneva i posmatraju lokalne divlje životinje. Zahvaljujući patiniranoj bakarnoj fasadi, struktura podseća na krečnjak iskopan iz lokalnih kamenoloma koji je korišćen u izgradnji lokalne narodne arhitekture.

Zeleni krov ima za cilj da uklopi što je više moguće objekat u svoje okruženje, dok veliki prozori maksimizuju upad prirodnog svetla u prostor i pružaju odlične poglede na okolinu.

Prozori postavljeni pod uglom stvaraju cik-cak efekat koji razbija monotoniju fasade. Unutar studija se nalazi mala peć na drva, zidovi obloženi u hrastovinu i udobne sofe i kreveti koji čine ovaj topli prostor u kome vlasnici mogu da rade i da se opuste.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;