Mali Zvornik: Probijaju puteve do sela

01.07.2014. | Novosti

- Sanirali smo u solidnoj meri većinu putnih pravaca, prosecamo novi put između Trešnjice i Planine, gde su klizišta napravila haos. Sva sredstva, koja su bila namenjena za investicije, a reč je o 140 miliona dinara, rebalansom budžeta biće usmereno za obnovu – rekao je Dragan Bogićević, predsednik opštine Mali Zvornik, jedne od onih u kojima su i dalje na snazi vanredne mere.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Van upotrebe je čak 11 mostova, od koji su neki potpuno uništeni. U selu Donjoj Borini, od sveta je odsečeno naselje sa oko 40 domaćinstava, gde će Vojska Srbije podići takozvani lansirni most, dok se ne reši problem.

- Vojska Srbije nam svesrdno pomaže, a ohrabruje i najavljena pomoć države, od izgradnje sedam novih kuća, meštanima Radalja, Trešnice i Budišića, koje su potpuno stradale. Sledi sanacija klizišta kod „Starog mosta“, uređenje svih puteva, uključujući i lokalne, do rekonstrukcije mosta na Drini, koji povezuje dva Zvornika – navodi Bogićević.

Lokalna vlast je, kako kaže Bogićević, „uradila dosta posla da se život normalizuje, a u toku je proširivanje reke, sečenje šiblja i uređenje rečišta, onako kako su nadležni naložili“.

Veliku nadu i pomoć Malozvorničanima, dala je ministarka Zorana Mihajlović, čijom je ranijom intervencijom i posetom, krenula izrada projekta za sanaciju klizišta kod „Starog mosta“, posle čega će uslediti sanacija. Izrada projekta, koja je poverena CIP-u je pri samom kraju. Završetak tog posla za oko dva meseca, vratiće potpuno mir stanovnicima oba Zvornika, ali i svima koji koriste „drinsku magistralu“.

Uspostavljen je saobraćaj na drumu Loznica-Mali Zvornik-Ljubovija, koji vodi ka Tari, Zlatiboru i Jadranu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...