INFONET-468X60-BANNER

Započela gradnja prečistača u Šimanovcima

26.06.2014. | Dnevnik

Radovima na izgradnji pristupne saobraćajnice u dužini od dva kilometra, ove nedelje je počela gradnja postrojenja za prečišćavanje upotrebljenih i otpadnih voda u sremskom selu Šimanovci, u opštini Pećinci.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Investitor na ovom velikom projektu vrednom 200 miliona dinara je opština Pećinci, a novac je obezbeđen iz budžeta Republike Srbije. Gradilište u Šimanovcima su obišli predsednica pećinačke opštine Dubravka Kovačević Subotički i njen zamenik Zoran Vojkić koji su izrazili zadovoljstvo što je realizacija ovako krupnog projekta počela, naglašavajući da će izgradnjom ovog prečistača biti rešeno nekoliko velikih problema.

- Nakon izgradnje kanalizacione mreže mnogo se domaćinstava u Šimanovcima priključilo ilegalno, a kako tada nije izgrađen i prečistač, kanalizacioni otpad je ispuštan u kanalsku mrežu, čime je ugrožena životna sredina. Prečistač će pored naselja Šimanovci opsluživati i industrijsku zonu u ovom naselju, gde je locirana većina industrijskih postrojenja u pećinačkoj opštini, što će značajno doprineti očuvanju životne sredine, a na ovaj prečistač će u perspektivi biti priključene i kanalizacione mreže u Deču, Sremskim Mihaljevcima i Karlovčiću – istakla je predsednica pećinačke opštine.

Izgradnja kanalizacionog prečistača poverena je „AR Gradnja“ iz Beograda, a kako nam je rekao koordinator radova Pero Žabić, po ugovoru, čitav posao trebalo bi da bude završen za 177 dana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;