INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mihajlović pozvala Kineze da grade industrijsku zonu kod Uba

16.06.2014. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pozvala je jednu od najvećih kineskih energetskih korporacija „Sinomah“ da što pre krene u realizaciju projekta industrijske zone Stublenica na teritoriji opštine Ub, koja će se nalaziti u neposrednoj blizini Koridora 11 i obećala podršku vlade.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo što je ta korporacija zainteresovana za taj projekat, o čemu je več potpisan Memorandum o razumevanju sa opštinom Ub, objavljeno je na sajtu ministarstva.

Ona je pre nekoliko dana u Vladi Srbije razgovarala sa delegacijom kineske korporacije o realizaciji projekta „Poslovna zona Stublenica“, učešću ove kompanije u saniranju posledica poplava na privrednim kapacitetima u Srbiji, kao i drugim projektima za koje su zainteresovane obe strane. Potpredsednica vlade je obećala da će vlada u okviru svojih mogucnosti pružiti svaku vrstu podrške i pomoći.

Predstavnici kineske korporacije izrazili su interesovanje da ovaj projekat bude podignut na državni nivo, a da se o njegovoj što uspešnijoj i bržoj realizaciji brine mešoviti kinesko-srpski komitet. Kineski partneri su izrazili i želju da učestvuju u poslovima hitne obnove energetskih postrojenja koja su oštećana u poplavama koje su zadesile Srbiju.

Na sastanku, kome je prisustvovao i predstavnik opštine Ub Darko Glišić, dogovoreno je da u narednom periodu budu intenzivirani kontakti na realizaciji projekata, a posebno u oblasti infrastrukture i energetike.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;