INFONET-468X60-BANNER

Odužili se radovi na Domu kulture u Horgošu

10.06.2014. | Dnevnik

Adaptacija i dogradnja Doma kulture u Horgošu se odužila kao „zidanje Skadra na Bojani”, jer je ova investicija započeta pre više od četiri godine. Radovi su intenzivirani sredinom prošle godine, ali obećanja opštinskih čelnika Kanjiže data pre pola godine da će se završiti do Vaskrsa su se izjalovila.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Vrednost investicije je oko 100 miliona dinara, od kojih se većina obezbeđuje iz „Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“, a deo iz opštinske kase Kanjiže. Nastavak radova omogućen je novcem iz budžeta kanjiške opštine opštine, 17,5 miliona dinara i prema rečima predsednika Mesne zajednice Horgoš Ištvana Bačkulina, taj deo se realizuje, pa je trećina već isplaćena, sledeći deo se priprema prema situaciji izvršenja radova, a preostali deo do kraja juna.

- Nedostaje nam odobren novac iz „Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ od deset miliona dinara i od toga najviše zavisi završetak radova. Novac je odobren pre godinu dana, međutim do sada još nije raspisan tender za nabavku opreme za grejanje, klima uređaje i pozorišnu scenu – ukazuje Bačkulin.

Dogradnja Doma kulture u Horgošu je prema mnogim mišljenjima započeta megalomanski, jer je reč o objektu od preko 1.500 kvadratnih metara, od čega je osnovni objekat 750 kvadrata uz koji su dograđena dva nova krila, gde će biti smešteni biblioteka i tri kancelarije, a sa druge strane pozorišne bine sa kompletnom opremom, probnom salom, svlačionicama, garderobom, šminkernicom i sanitarnim čvorom. Novi gabarit zdanja Doma kulture deluje velelepno, ali kada će se završiti i biti u funkciji još je neizvesno.

- U pomenutom iznosu od stotinu miliona dinara nije predviđeno opremanje objekta, nameštajem za šta posebno moramo nekako obezbediti dodatna sredstva – kaže Bačkulin.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;