Ruske železnice potpisale ugovor sa novosadskim ZGOP-om

06.06.2014. | Tanjug

Kompanija "RŽD Inetrnational", zadužena za realizaciju ruskog kredita za modernizaciju železnice u Srbiji, čiji su osnivač Ruske državne železnice i preduzeće "ZGOP" Novi Sad, potpisali su u Novom Sadu podizvođački ugovor o izgradnji železničke infrastrukture, na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna. Novosadski "ZGOP" je još pre mesec dana formirao svoj projektni tim, a nakon potpisivanja ugovora na gradilištu nove pančevačke pruge radiće oko pedesetak radnika ove kompanije, kao i sva njihova raspoloživa mehanizacija.

Na taj način nastavlja se angažovanje domaće privrede na projektu modernizacije "Železnica Srbije" (ŽS) iz ruskog državnog kredita ukupne vrednosti od 800 miliona dolara, navodi se u saopštenju Medija centra ŽS.

Rekonstrukcija, izgradnja i modernizacija drugog železničkog koloseka na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna, na železničkoj magistrali Beograd Centar - Pančevo Glavna - Vršac - državna granica sa Rumunijom, prvi je projekat iz ruskog državnog kredita za modernizaciju srpskih železnica, koji je počeo da se realizuje 25. marta ove godine.

Projekat obuhvata rekonstrukciju postojećeg koloseka i izgradnju i elektrifikaciju novog, drugog koloseka na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna, dugoj 15 kilometara, kao i uređenje železničke infrastrukture duž ove trase.

Vrednost posla je oko 91 miliona dolara, od čega se oko 78 miliona dolara obezbeđuje iz ruskog kredita, a oko 13 miliona dolara odnosno 15% vrednosti kredita obezbedila je na ime učešća država Srbija. Predviđeno je da radovi traju 960 dana.

Izvođač radova je ruska kompanija "RŽD International", a pre "ZGOP-a", kao podizvođač je angažovana i domaća firma "Energoprojekt Niskogradnja" za izvođenje zemljanih radova na modernizaciji pančevačke pruge.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...