Ruske železnice potpisale ugovor sa novosadskim ZGOP-om

06.06.2014. | Tanjug

Kompanija "RŽD Inetrnational", zadužena za realizaciju ruskog kredita za modernizaciju železnice u Srbiji, čiji su osnivač Ruske državne železnice i preduzeće "ZGOP" Novi Sad, potpisali su u Novom Sadu podizvođački ugovor o izgradnji železničke infrastrukture, na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna. Novosadski "ZGOP" je još pre mesec dana formirao svoj projektni tim, a nakon potpisivanja ugovora na gradilištu nove pančevačke pruge radiće oko pedesetak radnika ove kompanije, kao i sva njihova raspoloživa mehanizacija.

Na taj način nastavlja se angažovanje domaće privrede na projektu modernizacije "Železnica Srbije" (ŽS) iz ruskog državnog kredita ukupne vrednosti od 800 miliona dolara, navodi se u saopštenju Medija centra ŽS.

Rekonstrukcija, izgradnja i modernizacija drugog železničkog koloseka na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna, na železničkoj magistrali Beograd Centar - Pančevo Glavna - Vršac - državna granica sa Rumunijom, prvi je projekat iz ruskog državnog kredita za modernizaciju srpskih železnica, koji je počeo da se realizuje 25. marta ove godine.

Projekat obuhvata rekonstrukciju postojećeg koloseka i izgradnju i elektrifikaciju novog, drugog koloseka na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna, dugoj 15 kilometara, kao i uređenje železničke infrastrukture duž ove trase.

Vrednost posla je oko 91 miliona dolara, od čega se oko 78 miliona dolara obezbeđuje iz ruskog kredita, a oko 13 miliona dolara odnosno 15% vrednosti kredita obezbedila je na ime učešća država Srbija. Predviđeno je da radovi traju 960 dana.

Izvođač radova je ruska kompanija "RŽD International", a pre "ZGOP-a", kao podizvođač je angažovana i domaća firma "Energoprojekt Niskogradnja" za izvođenje zemljanih radova na modernizaciji pančevačke pruge.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...