INFONET-468X60-BANNER

Vučić: Izgradnja kuća u Krupnju do kraja septembra

28.05.2014. | Novosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas da će sve srušene kuće u Krupnju do kraja septembra izgraditi država kao i da će obnoviti kompletnu putnu i drugu infrastrukturu oštećenu u katastrofalnim poplavama. Vučić je u razgovoru sa meštanima nakon obilaska Krupnja precizirao da je srušeno u potpunosti 38 kuća i 168 kuća oštećeno.

- Našli smo način. Ovde je 38 kuća srušeno i njih će obnoviti država Srbija. Takođe, 168 kuća je oštećeno i tu ćemo pomoći građevinskim materijalom i radnom snagom i na druge načine, a tamo gde budemo mogli pomoći ćemo i električnim aparatima – rekao je Vučić.

On je dodao i da država preuzima na sebe i izgradnju puteva, kategorisanih i nekategorisanih na teritoriji te opštine i poručio da Krupanj neće ostaviti „da se muči“ sa nedostajućim finansijskim sredstvima.

Premijer je dodao i da će država sve uraditi i kada je reč o šteti na elektromreži i telekomunikacijama. Prema njegovim rečima, najveći problem je pitanje klizišta, a stručne službe će odlučiti na kojim lokacijama će se kuće graditi. Vučić je podvukao da su rokovi veoma kratki i da očekuje da se iskoristi leto kako bi se ljudi pre kraja septembra mogli useliti u svoje kuće i nastaviti normalan život.

Na pitanje novinara u vezi preventivne izgradnje nasipa i uređenju vodotokova, Vučić je rekao da će se na tome raditi. On je naveo da se mora pojačati korito reke i dodao da su u Krupnju nasipi oštećeni. Premijer je najavio da će za dva mesaeca ponovo doći kako bi se uverio kako radovi napreduju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;