Neimari solidarni

23.05.2014. | Dnevnik

Više građevinskih firmi aktivno se uključilo u pomoć poplavljenim područjima donacijama materijala vrednosti od više miliona dinara, a njihovi zaposleni angažovani su i na radovima za odbranu od poplava, saopštio je „Sindikat radnika građevinarstva IGM Srbije“.

Zaposleni u cementari „Lafarž“ iz Beočina u prethodna dva dana otpremili su 120 kamiona peska u vrećama i rinfuzi, vrednosti pet miliona dinara. Zaposleni u „Lafaržu“ su porodicama koje su u prihvatnim centrima poslali sredstva za higijenu, hranu i ćebad vrednosti 1,5 milion dinara.

Radnici i poslovodstvo cementare „Titan“ u Kosjeriću opredelili su po jednu dnevnicu zaposlenih, a u istom iznosu i poslovodstvo će uplati na račun Republike Srbije i lokalne samouprave Kosjerića jednaku sumu.

Zaposleni u građevinskom preduzeću PIM „Ivan Milutinović“ Beograd, takođe su bili angažovani u humanitarnim akcijama, i tokom prethodnih dana isporučili su pola miliona vreća s peskom za poplavljena područja, posebno za Obrenovac, Šabac, Sremsku Mitrovicu, postrojenja Termoelektrane „Nikola Tesla“ i Beograd. Kompanija „Ratko Mitrović“ iz Beograda je u svojim objektima u Dobanovcima obezbedila smeštaj za 120 postradalih u poplavama.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...