SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Nova petlja zatvorila i „Zrenjaninac“

24.04.2014. | Novosti

Nova faza izgradnje dela pristupnih puteva mostu Zemun-Borča preusmerila je saobraćaj na „Zrenjanincu“. Zbog postavljanja gornje konstrukcije Zrenjaninske petlje, na delu od skretanja za groblje „Zbeg“ do izlaska za SC „Kovilovo“, vozila privremeno saobraćaju posebno izgrađenim putem. Izmena će biti na snazi do septembra, kada se očekuje završetak radova.

Radnici na Zrenjaninskoj petlji povezuju postojeća i grade nova betonska polja, postavljaju podloge i asfaltiraju deonice. Na borčanskoj strani asfaltirano je više od četiri kilometra pristupnog puta novom mostu, pa je preostalo još oko 2.000 metara.

U „Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju“ kažu da su završeni svi stubovi petlje, a počela je i gradnja glavne konstrukcije, zbog čega je i izmešten saobraćaj.

- Bilo je neophodno da izmestimo saobraćaj, pa je izgrađena privremena saobraćajnica u neposrednoj blizini Zrenjaninskog puta u dužini od jednog kilometra i napravljena devijacija sa dve trake, tako da saobraćaj nikako ne trpi – objašnjava Nenad Bajić iz „Direkcije“. - Režim se ne menja značajno, osim što vozila saobraćaju kroz devijaciju, odnosno gradilište, oko kilometar, a zatim se ponovo uključuju ispred groblja „Zbeg“ na Zrenjaninski put.

Putari rade i na suprotnoj strani, od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, dugoj 10 kilometara. Ova deonica biće završena nešto kasnije zbog dužeg rešavanja imovinskopravnih odnosa. Kraj radova očekuje se u septembru 2015. godine.

Svi radovi teku po planu

U „Direkciji“ za izgradnju kažu da radovi idu u skladu sa predviđenom dinamikom. Svi poslovi na samom mostu Zemun-Borča, na Zrenjaninskoj strani od Lakat krivine, kao i na borčanskoj strani do Zrenjaninske petlje, biće završeni do kraja ove godine, kako je i planirano.

Sa tri trake u oba smera

Izmene u saobraćaju biće na snazi sve dok ne bude završena rekonstrukcija Zrenjaninskog puta koji je sada zatvoren. Na novoj saobraćajnici, umesto jedne, ubuduće će biti po tri trake u oba smera, dok će celokupna betonska konstrukcija petlje biti završena u septembru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;