INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Opštine da pomognu povećanje energetske efikasnosti

11.03.2014. | Tanjug

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović juče (10. mart 2014.) je u Bečeju pozvala rukovodstva škola i lokalnih samouprava u Srbiji da aktivno učestvuju u ostvarivanju državnog programa za povećanje energetske efikasnosti.

Mihajlović je prilikom posete bečejskoj gimnaziji podsetila da je formiran državni "Fond za energetsku efikasnost" i tom prilikom pozvala lokalne samouprave i škole da se jave na konkurs ministarstva kako bi zajedničkim ulaganjem bilo urađeno ono najosnovnije, poput zamene dotrajalih prozora i vrata, što će znatno poboljšati energetsku efikasnost tih objekata.

Napominjući da je mnogo osnovnih i srednjih škola širom Srbije u kojima bi bilo neophodno da se poveća energetska efikasnost i da se smanje troškovi, ona je istakla da je gimnazija u Bečeju jedna od škola kojoj je ministarstvo pomoglo u ostvarivanju tog značajnog posla.

Zajedničkim ulaganjem ministarstva i opštine Bečej u ukupnom iznosu od 16,5 miliona dinara zamenjena su dotrajala vrata i prozori i obavljeni drugi radovi koji su doprineli da troškovi u toj školi za utrošenu energiju budu manji za oko 20 procenata.

Mihajlović je navela da je veoma važno to što je školska zgrada postala energetski efikasija, a istovremeno i bezbednija za boravak i rad u njoj.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević zahvalio je Ministarstvu energetike na pomoći, a posebno ministarki Mihajlović, koja je, kako je rekao, inicirala ostvarivanje tog projekta, kao i projekta sanacije bečejske deponije koja je crna ekološka tačka u tom kraju.

Radojević je napomenuo da je Ministarstvo energetike u projekat povećanja energetske efikasnosti bečejske gimanazije uložilo 90 odsto ukupnog iznosa.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;