INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Na Voždovcu obnovljeno 14 parkova u planu još deset

04.03.2014. | BeoInfo

Na predlog najmlađih sugrađana naselja Braće Jerković opština Voždovac pokrenula je inicijativu uređenja zelenih površina i obnove dečjih igrališta. U saradnji sa JKP "Zelenilo Beograd" obnovljeno je 14 parkova, a u planu je još deset.

Prema rečima Aleksandra Savića, predsednika opštine Voždovac napravljen je plan po kome se vrši sanacija parkova na teritoriji opštine. U nekim parkovima radovi su završeni, a kako konstanto stižu novi predlozi građana o dopunskim sportskim aktivnostima dece na saniranim igralištima radovi na pojedinim lokacijama još uvek su u toku.

- Današnja akcija je jedna u nizu uređivanja zelenih površina i prakova na teritoriji opštine Voždovac. U odnosu na zahteve građana i finansijske mogućnosti opštine izlazimo u susret mališanima i obnavljamo zapuštena igrališta – objasnio je Savić.

Tim povodom, opština Voždovac u saradnji sa gradom uredila je parkove na 14 lokacija. Postavljeni su rekviziti za igru, klupe i đubrijere. Nadležni iz JKP "Zelenilo Beograd" uredili su zelene površine i obrezali šiblje oko obnovljenih igrališta.

- Sada će na ovim mestima deca, kao i njihovi roditelji kvalitetnije i bezbrižnije da provode vreme. Ovu akciju komšije su prihvatile sa oduševljenjem, te opština Voždovac namerava da uredi parkove i zelene površine na još 10 lokacija – istakao je Savić.

Obilasku uređenih parkova u naselju Braće Jerković prisustvovali su Aleksandar Mirković, predsednik Skupštine opštine Voždovac i član veća Miloš Stojanović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;