INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Petak krajnji rok za podnošenje prijava Ministarstvu energetike za izgradnju MHE

25.02.2014. | Energetski portal Srbije

Drugi Javni poziv za dodelu lokacija za izgradnju malih hidroelektrana biće završen u petak, 28. februara 2014. godine. Podsetimo, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine objavilo je drugi Javni poziv za dodelu lokacija za izgradnju malih hidroelektrana 30. decembra 2013. godine.

Za prijavu je potrebno dostaviti prijavni formular, zatim prezentaciju o kompaniji koja se prijavljuje (ako je u pitanju konzorcijum, onda prezentaciju o svim članovima konzorcijuma) urađenu u "PowerPoint"-u i narezanu na CD; izvod iz privrednog registra za pravna lica i preduzetnike, odnosno kopiju lične karte ili pasoša ako je investitor fizičko lice; bilanse stanja i uspeha, kao i izveštaj o novčanim tokovima kompanije za prethodne tri godine, navedeno je na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Prijava mora biti dostavljena na srpskom jeziku, dok prateća dokumentacija može biti na srpskom ili na engleskom jeziku. Na drugom Javnom pozivu ponuđene su 142 lokacije i to u opštinama Aleksinac, Valjevo, Vranje, Golubac, Despotovac, Dimitrovgrad, Žagubica, Zaječar, Knjaževac, Krupanj, Kuršumlija, Leskovac, Lučani, Mali Zvornik, Niš, Novi Pazar, Paraćin, Rekovac, Svrljig i Čajetina.

Po objavljivanju konačne rang liste investitora Trojni memorandum o razumevanju će biti potpisan u roku od 30 dana. Ovim memorandumom, koji potpisuju investitor, predstavnici lokalnih samouprava i Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, investitor ima rok od 12 meseci da pokrene postupak, ispita mogućnost realizacije projekta, podnese generalni projekat i zahteve za sve potrebne dozvole resornom ministarstvu.

U slučaju da prvorangirani investitor u predviđenom roku ne ispuni uslove propisane Trojnim memorandumom, šansu će dobiti drugorangirani, odnosno trećerangirani investitor da u roku od 6 meseci obavi istu proceduru, stoji u javnom pozivu na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;