INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Jeftinija ponuda za most

25.02.2014. | Novosti

Radovi na izgradnji mosta na Kanalu DTD, na deonici Bulevara Evrope, kako je "Novostima" potvrdio Goran Višnjić, direktor JP "Zavod za izgradnju grada", počeće ovog proleća. Novi most bi, posle provedenog tenderskog postupka, trebalo da bude 300 miliona dinara jeftiniji od ponude koju je ovo preduzeće dobilo pre dve godine.

Radove na mostu na kanalu DTD, podsećamo, pre dve godine dobila je kompanija "Borovica trasnport", firma sa kojom je ZIG, zbog neispunjavanja ugovornih obaveza, prekinuo saradnju i sa kojom se spori oko avansa, u vreme prethodne vlasti uplaćenog za ove neizvedene radove, vredne više od 462 miliona dinara.

Na tenderu za izgradnju ovog mosta, još jednog prelaza preko kanala DTD u Novom Sadu, koji će biti dug 176 metara i širok 13,70 metara, podsećamo, prijavila su se tri konzorcijuma, a cene radova koje su ponudili kreću se od 693 do 720 miliona dinara.

- Imali smo jednu žalbu na tenderski postupak, ali i to je uobičajeno, i s tim smo računali, kad smo određivali rokove –kaže Višnjić. - Novi Zakon o javnim nabavkama, naime, omogućio je i žalbe, ali, s druge strane, obezbedio nam je i to da cena mosta bude za 300 miliona dinara niža od one koju smo mogli da imamo, tako da smatram da je Novi Sad na dobitku, odnosno, da je bolje rešenje da se nešto uštedi, nego da se žuri sa radovima.

Na tender su, inače, stigle ponude konzorcijuma koje predstavljaju "Vest izgradnja", "Štrabak" i "Milenijum por", koje su od 250, do čak 290 miliona povoljnije od ponude koju je dala kompanija Dušana Borovice. Sa njegovom kompanijom je, naime, pre dve godine bio potpisan ugovor, a dobio je i avans za radove, ali je firma otišla pod stečaj. Zbog toga je, prilikom raspisivanja novog tendera, bilo predviđeno da se ugovor obezbedi sa garancijama od oko 700.000 evra.

Zastoji

Četvrta deonica Bulevara Evrope, inače, najkomplikovanija je za gradnju, upravo zbog nadvožnjaka i mosta preko kanala DTD. Ukupne je dužine od oko 3.100 metara. Deo radova na ovoj deonici, od Rumenačkog puta do auto-puta Beograd-Subotica, podsećamo, poveren je JKP "Put".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;