INFONET-468X60-BANNER

Kikinda: U planu vetrozaštitni pojas

24.02.2014. | Dnevnik

U toku je raspisivanje javnih nabavki za radove koji će u kikindskoj opštini biti realizovani tokom građevinske sezone, najavio je član Opštinskog veća Milivoj Linjački.

- Za resor komunalne infrastrukture u ovoj godini predviđeno je 540 miliona dinara – ističe Linjački. - Deo novca utrošiće se na održavanje u našoj opštini, a deo na izradu projektne dokumentacije neophodne za bilo kakvo investiranje. Vodimo računa o tome da uregntni poslovi budu urađeni, kao i da se pripremi dokumentacija sa kojom možemo da konkurišemo za novac u raznim fondovima i na konkursima.

Ove godine, zbog vremenskih prilika građevinska sezona počeće ranije. "Direkcija za izgradnju grada" raspisala je javnu nabavku za krpljenje udarnih rupa na putevima u opštini.

- Za ovaj posao predviđeno je 25 miliona dinara i nadam se da će biti dovoljno novca da zakrpimo rupe na putevima koje su ranije zadavale muke vozačima – objašnjava Linjački. - U pripremi je javna nabavka za vetrozaštitni pojas na putu Kikinda-Banatsko Veliko Selo. Pokazalo se da je ova deonica najugroženija zimi, kada su jaki vetrovi koji nanose sneg na put. U planu je i uređenje otvorenih bazena Sportskog centra "Jezero". Neophodno je zameniti pločice u bazenima tako da će materijal obezbediti Sportski centar, a "Direkcija" će finansirati radove.

Planirano je i da se realizuje projekat izrade fekalne i vodovodne kanalizacije u Opštoj bolnici.

- Deo vodovoda i kanalizacije je u kritičnom stanju i mora se sanirati – dodaje Linjački. - Problem je kompleksan tako da smo odlučili da se najpre uradi projektna dokumentacija koja će reći kako najbolje rešiti problem. Neophodno je zameniti filtere i pumpe na Odeljenju dijalize, kao i pegle koje su stare i često se kvare.

U toku su javne nabavke za odabir firme za održavanje javnih česmi u gradu, za održavanje semafora, vertikalne signalizacije, javne rasvete i prskanje komaraca.

- Kod Ministarstva regionalnog razvoja konkurisali smo za sredstva za Topolski put. Kolovoz je u lošem stanju na šta je lokalnoj samoupravi ukazala i Saobraćajna policija. U istom ministarstvu konkurisali smo i za uređenje Industrijske zone koja je veoma važna za dolazak investitora – kaže Linjački - Kontaktirali smo i Javno preduzeće "Putevi Srbije" za  sredstva za rekonstrukciju raskrsnice i puta koji od Kvantaške pijace vodi do Auto-kuće, te raskrsnice koja je skretanje za Iđoš i Iđoški put. Investicija je vredna 50 miliona dinara i u narednom periodu očekujemo odgovor. Ukoliko sredstva budu odobrena lokalna samouprava učestvovaće sa 10 odsto ukupne investicije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;