INFONET-468X60-BANNER

Fabrika solarnih panela u Čačku

18.02.2014. | Ozon Press

Predsednik Upravnog odbora  "Magnetify AG" Feliks Jung, švajcarske firme koja se bavi proizvodnjom solarnih panela, zainteresovana je da u Čačku otvori pogon gde bi posao dobilo 140 radnika.

Junga je u svom kabinetu primio gradonačelnik Čačka, gde se razgovoralo o mogućnostima da se ova investicija realizuje u Čačku. Jung je rekao da će konačnu odluku o investiciji doneti po povratku kući a nakon obilaska svih lokacija.

- Cilj posete je traženje kooperacionog partnera za izgradnju fabrike za solarne module. Solarni moduli su neophodni za stvaranje obnovljive energije. Mi kao firma posedujemo  opremu, mašine, postrojenja i pristup tržištu gde će se ovi elementi prodavati. Čačak sam izabrao zahvajujući mom partneru Nenadu Kostiću koji je organizovao današnji sastanak. On je sa gradonačenikom i privrednicima pronašao ljude koji imaju interes za ovaj posao. Ukoliko bi se ovde otvorila fabrika to bi značilo otvaranje 140 radnih mesta. Obilazimo različite lokacije i na kraju ćemo doneti odgovarajuću odluku – rekao je Jung za "Ozonpress".

Na sastanku sa Feliksom Jungom prisustvovalo je nekoliko lokalnih privrednika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;