Nezainteresovani za projekte tradicionalnih kuća

13.02.2014. | Dnevnik

Ako je suditi po tome što se niko iz Sremskih Karlovaca još nije obratio opštinskom "Odeljenju za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu životne sredine" za informaciju o lokaciji, koju treba priložiti kao prilog uz prijavu za dobijanje besplatnog projekta za izgradnju srpske tradicionalne kuće, za sada nema zainteresovanih za tu pogodnost koju nudi Ministrastvo građevina i urbanizma.

U ovom odeljenju podsećaju da je to ministarstvo raspisalo javni poziv 28. januara za dodelu projektne dokumentacije za gradnju srpske tradicionalne kuće i da je rok za prijavu 30 dana. Na sajtu ministarstva www.mgu.gov.rs žitelji Sremskih Karlovaca, ali i svi ostali, mogu da preuzmu obrazac za prijavu, kao i da vide katalog kuća za koje će se finansirati izrada projekta, te saznaju  dodatne informacije o celom projektu.

Podnosilac prijave mora biti vlasnik katastarske parcele, pa od dokumenata uz obrazac treba da dostavi kopiju plana parcele i vlasničkog lista, te informaciju o lokaciji sa svim podacima o mogućnostima gradnje na tom placu. Tu informaciju Karlovčani mogu da dobiju u "Odeljenju za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu životne sredine", iz kog poručuju da će, s obzirom na to da je ostalo još 16 dana do isteka roka, takve zahteve uzeti da rešavaju kao hitne.

Ukoliko ministarstvo odobri zahtev, aplikante će obavestiti o pozitivnom ishodu u roku od 30 dana o tome šta još treba da dostave kako bi dobili projektnu dokumentaciju za tip objekta za koji su se u prijavi odlučili.

 
Share |

Komentari: 1

Igor 19.02.2014 09.04.58

Dobar dan!

Dok lokalne vlasti daju dozvole bez projektne, ili bez kompletne standardizovane projektne dokumentacije, naravno da niko nije zainteresovan za "besplatne" projekte tipskih kuća. A postavlja se i pitanje građenja; gabariti objekta, objektivno ili ne, vreme izgradnje, rokovi...?

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...