Siguran samo olimpijski bazen

29.01.2014.

Ekonomska kriza, odnosno nedostatak novca u državnoj kasi oseti se i kroz redukovanje projekata koji su već počeli, pa tako i u Bačkoj Palanci, najverovatnije, ove godine biće samo završena prva faza izgradnje kompleksa otvorenih bazena i spa centru u priobalju Dunava.

- Bilo je dogovoreno da u ovaj projekat "Fond za kapitalna ulaganja" Vojvodine investira 150 miliona dinara, a po principu dinar na dinar, a  mi smo u budžetu planirali isto toliko – rekao je Aleksandar Đedovac, predsednik opštine Bačka Palanka. - Međutim, "Fond za kapitalna ulaganja" je za ovu godinu predvideo samo nepunih 10 miliona dinara. Para nema, a sumnjam i da će lokalna samouprava uložiti 150 miliona. Najlogičnije je da investiramo u završetak onoga što je do sada urađeno, odnosno da osposobimo za korišćenje otvoreni olimpijski bazen koji se nalazi u neposrednoj blizini sportske hale.

Nadležni kažu da je u okviru prve faze izgradnje kompleksa bazena urađeno preko 90 odsto posla. Izgrađen je olimpijski bazen, kao i prateća oprema i deo partera. Nasut je i teren za gradnju dečjeg bazena, rekreativnog bazena i dela ugostiteljskih objekata koji bi trebalo da se grade ovog proleća. Planirana je i izgradnja trafostanice kod bazena čime će biti zadovoljene potrebe za snabdevanjem električnom energijom celog kompleksa, ali i sportske hale i drugih potrošača koji se nalaze u zaštićenom parku prirode "Tikvara".

Prva faza do sada je koštala oko 250 miliona dinara. "Fond za kapitala ulaganja" AP Vojvodine uložio je 150 miliona, a lokalna samouprava 60 miliona dinara. U Bačkoj Palanci očito ne odustaju od kompletnog projekta, ali kažu da dinamika zavisi od priliva novca, odnosno od ekonomske situacije i mogućnosti.

- Ovaj projekat je jedan od retkih kojim paralaleno sa bazenima rešavamo i kompletno uređenje priobalja Dunava i jezera "Tikvara" – kaže Bojan Radman, zamenik predsednika opštine Bačka Palanka. - Zahvaljujući Javnom preduzeću "Vojvodina vode" i "Hidrozavodu" dobijene su sve saglasnosti i konstatovano da na ovoj lokaciji, a na nakoliko stotina metara dubine ima kvalitetnih i lekovitih voda koje ćemo koristiti u bazenima, čime će se izbeći troškovi zagrevanja. Stručnjaci kažu da će se zahavljujući termalnoj vodi od 36 stepeni Celzijusa ovaj kompleks moći koristiti tokom cele godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 07.12.2021.
Kako će se kretati cene malo ko zna, neki m...
Stiv 06.12.2021.
Kakva glupost podižu grad u slavu boga novc...
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?