INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Siguran samo olimpijski bazen

29.01.2014.

Ekonomska kriza, odnosno nedostatak novca u državnoj kasi oseti se i kroz redukovanje projekata koji su već počeli, pa tako i u Bačkoj Palanci, najverovatnije, ove godine biće samo završena prva faza izgradnje kompleksa otvorenih bazena i spa centru u priobalju Dunava.

- Bilo je dogovoreno da u ovaj projekat "Fond za kapitalna ulaganja" Vojvodine investira 150 miliona dinara, a po principu dinar na dinar, a  mi smo u budžetu planirali isto toliko – rekao je Aleksandar Đedovac, predsednik opštine Bačka Palanka. - Međutim, "Fond za kapitalna ulaganja" je za ovu godinu predvideo samo nepunih 10 miliona dinara. Para nema, a sumnjam i da će lokalna samouprava uložiti 150 miliona. Najlogičnije je da investiramo u završetak onoga što je do sada urađeno, odnosno da osposobimo za korišćenje otvoreni olimpijski bazen koji se nalazi u neposrednoj blizini sportske hale.

Nadležni kažu da je u okviru prve faze izgradnje kompleksa bazena urađeno preko 90 odsto posla. Izgrađen je olimpijski bazen, kao i prateća oprema i deo partera. Nasut je i teren za gradnju dečjeg bazena, rekreativnog bazena i dela ugostiteljskih objekata koji bi trebalo da se grade ovog proleća. Planirana je i izgradnja trafostanice kod bazena čime će biti zadovoljene potrebe za snabdevanjem električnom energijom celog kompleksa, ali i sportske hale i drugih potrošača koji se nalaze u zaštićenom parku prirode "Tikvara".

Prva faza do sada je koštala oko 250 miliona dinara. "Fond za kapitala ulaganja" AP Vojvodine uložio je 150 miliona, a lokalna samouprava 60 miliona dinara. U Bačkoj Palanci očito ne odustaju od kompletnog projekta, ali kažu da dinamika zavisi od priliva novca, odnosno od ekonomske situacije i mogućnosti.

- Ovaj projekat je jedan od retkih kojim paralaleno sa bazenima rešavamo i kompletno uređenje priobalja Dunava i jezera "Tikvara" – kaže Bojan Radman, zamenik predsednika opštine Bačka Palanka. - Zahvaljujući Javnom preduzeću "Vojvodina vode" i "Hidrozavodu" dobijene su sve saglasnosti i konstatovano da na ovoj lokaciji, a na nakoliko stotina metara dubine ima kvalitetnih i lekovitih voda koje ćemo koristiti u bazenima, čime će se izbeći troškovi zagrevanja. Stručnjaci kažu da će se zahavljujući termalnoj vodi od 36 stepeni Celzijusa ovaj kompleks moći koristiti tokom cele godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;