Valjevo: Podrška za izgradnju škole u Brđanima

27.01.2014. | Valjevo Online

Završetak izgradnje Osnovne škole "Milovan Glišić" u Brđanima je prioritet grada Valjeva, rečeno je na sastanku u Valjevu, između gradonačelnika Valjeva i predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je predvodio pomoćnik ministra  Slobodan Stupar.

Pomoćnik ministra prosvete Slobodan Stupar je rekao da je grad Valjevo dostavio urednu dokumentaciju i da je ova škola ušla u plan finansiranja iz kredita "Evropske investicione banke" (EIB).

Rečeno je da Valjevo pripremi specifikaciju potrebnih građevinskih radova i procenu troškova za opremanje škole.

- Ovog proleća se očekuje raspisivanje prvih tendera po osnovu ovog kredita i grad Valjevo može računati na podršku za završetak radova na izgradnji škole u Brđanima – rekao je pomoćnik ministra.

Gradonačelnik Stanko Terzić je rekao da je grad Valjevo tokom 2011, 2012. i 2013. godine finansirao izgradnju škole sa 100 miliona dinara, a 57 miliona dinara je dobijeno u okviru podrške građevinskoj industriji Vlade Srbije.

- Za završetak škole je potrebno još 150 miliona. Grad Valjevo je budžetom za ovu godinu opredelio 55 miliona dinara. Zbog smanjenja prihoda grada, neophodna je pomoć države da bi ova škola što pre bila završena. MZ Brđani je jedna od najvećih mesnih zajednica u Valjevu i stotine dece uče u neuslovnoj školi. Zbog toga nam je važno da država i Ministarstvo prepoznaju naše napore koje ulažemo da izgradimo novu školu i da nas podrže – rekao je gradonačelnik Stanko Terzić.

Sastanku su prisustvovali i Zdravko Kurčubić, šef Odseka za investicije u Ministarstvu prosvete i Bratislav Ilić, koji je zadužen za operativne poslove realizacije kredita EIB-a, kao i pomoćnik gradonačelnika Selimir Manojlović, Ljiljana Mitrović, koordinator projekta izgradnje škole i Aleksandar Lazarević iz gradske Direkcije za izgradnju, koja vrši nadzor radova.

Nakon sastanka, predstavnici Ministarstva prosvete su obišli školu u Brđanima i na licu mesta se uverili koliko su odmakli radovi na izgradnji ove škole, koja  predstavlja jednu od najznačajnijih investicija za Valjevo u oblasti unapređenja školstva.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...