INFONET-468X60-BANNER

Zrenjanin: Počela gradnja socijalnih stanova

23.01.2014. | Danas

U Zrenjaninu je juče počela gradnja stanova u okviru Programa socijalnog stanovanja, koje je pokrenulo Ministarstvo građevinarstva i urbanizma. Otvaranju gradilišta u Ulici Franje Kluza prisustvovao je ministar građevinarstva Velimir Ilić, koji je je istakao da je ovo prvo gradilište socijalnih stanova koje se gradi u saradnji sa "Republičkom stambenom agencijom" i da ceo projekat obuhvata sedam gradova.

Reč je o investiciji od 200 miliona dinara, koji su obezbeđeni iz budžeta Vlade Srbije, Ministarstva građevine i "Republičke agencije za stanovanje".

- Krenuli smo u velike projekte, moguće je da ukoliko uspeju pregovori sa investitorima dođe do gradnje novog puta od Zrenjanina ka Beogradu – najavio je Ilić.

Prema njegovim rečima, sredstva za socijalnu gradnju su obezbeđena još u decembru 2012. godine, ali su tenderi i brojni učesnici u njima čestim žalbama produžili nepotrebno proceduru pa radovi u nekim gradovima kasne.

- Ovo je početak značajnog posla zbrinjavanja onih kojima je krov nad glavom potreban. Očekuje nas posle ovog posla veliki projekat vredan 58 miliona evra za izgradnju 1.700 stanova, što znači da će pored ovih kuća biti izgrađeni u okviru Cebo projekta stanovi u 12 gradova. To znači samo u Zrenjaninu još stotinu novih stanova – najavila je Maja Lakićević, direktorka "Republičke agencije za stanovanje".

Socijalni stanovi u Zrenjaninu prostiru se na parceli 3.978 kvadratnih metara, reč je o četiri objekta stambene grupacije u nizu. Objekti su prizemni i sastoje se od pet ili šest stambenih jedinica. U spoljnoj arhitekturi biće ispoštovan autentičan banatski stil, na čemu Ministarstvo građevinarstva insistira kroz svoj program povratka tradicionalnoj gradnji "Srpska kuća". U prvoj fazi planirana je izgradnja 10 stambenih jedinica ukupne površine 420 kvadrata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;