INFONET-468X60-BANNER

Stara Pazova najavljuje velike infrastrukturne radove

17.12.2013. | E-kapija

Na godišnjoj konferenciji za medije, koju su organizovali predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i Nedeljko Kovačević, direktor "Direkcije za izgradnju", predstavljen je ukupan osvrt na proteklu godinu, dosadašnji rezultati rada opštinske uprave i najznačajnije realizovane investicije.

Među najbitnije i najnovije strane investicije, koje su već u fazi realizacije, predsednik je svrstao izgradnju regionalnog distributivnog centra belgijskog giganta kompanije "Delhaize", izgradnju fabrike kompanije "Streit Nova", zatim investicije firmi "Skania", "Milšped" i početak gradnje fabrike kompanije "Quattro houses paneli".

- Između ostalih važnih projekata i investicija koje pokrećemo, moram pomenuti i veoma zahtevan proces izgradnje kanalizacione mreže na celoj teritoriji opštine. U nameri da nađemo, tehnološki i tehnički, najadekvatije rešenje za ovaj veliki projekat već izvesno vreme pregovaramo sa više stranih partnera za model javno-privatnog partnerstva. U pregovorima smo sa tri različite vrhunske kompanije u ovom poslu, a posebno interesovanje pokazala je i nemačka kompanija, čiji su rukovodioci već uradili projekciju, po kojoj bi za ovaj poduhvat uložili oko 35 miliona evra. Takođe, očekuje nas i izrada projekta studije izvodljivosti upravljanja otpadnim vodama, čime bi za nekoliko godina Stara Pazova rešila problem otpada – naglasio je između ostalog predsednik Radinović.

Kapitalne investicije za 2013. godinu su izgradnja vrtića u Novim Banovcima, uređenje centra Starih Banovaca, adaptacija domova zdravlja u svim mestima osim Nove i Stare Pazove, što je kao zahtevnije ostavljeno za naredni period. Izuzetno važni su i radovi adaptacije u školama na teritoriji cele opštine, sportskih terena, uređenje kapele u Surduku i izgradnja nove kapele u Belegišu, tako da jedino Krnješevci sada nemaju ovakav objekat, čija je izgradnja planirana za iduću godinu.

U zavisnosti od raspoloživih sredstava, asfaltirane su i prioritetne ulice u svim opštinskim naseljima, izvršena je adaptacija gradskog bazena, urađen deo kanalizacije u Novoj Pazovi, čišćenje divljih deponija, a radilo se dosta i na pripremi detaljnih planova regulacije za sva mesta i infrastrukturnom opremanju u industrijskim zonama, što je veoma značajno za potencijalne investitore i privrednike. Pored ovoga radilo se i na uređenju skoro svih verskih objekata, prvenstveno crkava u svim mestima Opštine, a naročito važan projekat je bio i uređenje slovačko-evangeličke crkve u Staroj Pazovi i starog parohijskog doma.

Među prioritetima za realizaciju u staropazovačkoj opštini u 2014. godini, kao ključni projekati najavljeni su: izgradnja sportske hale u Golubincima, izgradnja vrtića u Belegišu, izgradnja i uređenje centra Nove Pazove, izgradnja petlje na nadvožnjaku Nova Pazova-Stari Banovci, izmeštanje svih autobuskih stajališta u Novim Banovcima i Starim Banovcima, radovi na sanaciji putnog pravca Stari Banovci-Stara Pazova (od nadvožnjaka preko auto-puta ka centru Stare Pazove), početak zgradnje kanalizacione mreže na celoj teritoriji opštine, početak izgradnje vodovodne mreže u Vojki.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;