INFONET-468X60-BANNER

Obnova ruiniranih zgrada

18.10.2013. | Danas

U Obrenovcu postoji 318 ulaza, odnosno stambenih zgrada, i najlošije stanje zgrada je u naselju Staro igralište. Urađena je fasada na jednom objektu u ovom naselju. Ulaz broj 101b je potpuno renoviran i stanari su se sami organizovali i ovo je primer kako može da se brine o svom ulazu.

- Određena je suma od 20 miliona dinara za ovu namenu i sada se traži saglasnost Agencije za energetsku efikasnost, resornih ministarstava da se ta sredstva utroše na uređenje fasada i krovova. Duboko ubeđen da ćemo dobiti tu dozvolu, jer nije u drugim gradovima to bilo stvar samoorganizovanja stanara, nego je i država intervenisala – rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, obilazeći ruinirane zgrade u naselju Staro igralište.

On dodaje da svi stanari koji tu žive nemaju novca da renoviraju samo jedan krov ili fasadu od 500 ili 600 hiljada dinara. Stanarka zgrade u Ulici Vuka Karadžića br. 93 Snežana Marijanović Stamatovski rekla je da u tom ulazu postoje veliki problemi.

- Šest stanova u ovom ulazu direktno se nalazi ispod ploče krova koji je potpuno ravan. Trenutno nam prokišnjava krov i otpada malter sa fasade koji ugrožava bezbednost prolaznika. Dolazila je komisija Javnog komunalnog preduzeća Obrenovac i tom prilikom napravila predračun za sanaciju krova, ali nažalost mi nismo u stanju da to platimo. U zgradi mahom žive penzioneri i imaju jako mala primanja. Problemi sa prokišnjavanjem krenuli su pre nekoliko godina, ali su eskalirali prošle zime pod naletom velike količine snega. Rešenje vidim u tome da nam opština pomogne i da zajedno sa nama ovaj problem reši jer mi sami ne možemo – navodi Stamatovski.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;