INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Subotica: Milion dinara za obnovu školske fasade (video)

03.10.2013. | RTV

Iz budžetske rezerve Vlade AP Vojvodine biće obezbeđeno milion dinara za radove na obijanju fasade zgrade Tehničke škole "Ivan Sarić" u Subotici. Taj prvi korak na rekonstrukciji fasade biće učinjen u narednih sedam dana.

- Zbog loših vremenskih uslova i zimske sezone ne možemo da pristupimo velikim zahvatima. Saniraćemo ono što je interventno: da pristup školi bude potpuno bezbedan, kako za učenike, tako i za nastavno osoblje. Po predmeru i predračunu radova planirano je oko 63 miliona dinara za sanaciju kompletne fasade na ovoj školi – izjavio je v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković na radnom sastanku održanom u prostorijama TŠ "Ivan Sarić".

Direktor Fonda je naveo da rešenje za ovu školu ne sme da bude "ad hok".

- Ovaj objekat je spomenik kulture. Pokrajinska Vlada hoće da pokaže da je odgovorna, da vodi računa i da brine o institucijama i građanima – istakao je Malenković, dodavši da će zgrada biti rekonstruisana u fazama.

- Moramo da imamo kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju i uđemo u postupak javne nabavke ako želimo da sve to uradimo na kvalitetan način. Verujem da ćemo s proleća 2014. godine videti skele na ovom objektu i da će zgrada škole biti sanirana u ugovorenom roku – rekao je Malenković.

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, mr Andor Deli, rekao je da na teritoriji AP Vojvodine ima 477 osnovnih i srednjih škola i da su srednje škole, u skladu sa Zakonom o javnoj svojini, mahom prešle u javnu svojinu AP Vojvodine. Oko 70 odsto tih objekata, kazao je, građeno je od 1960. do 1990. godine, 10 odsto je građeno tokom poslednjih 10 godina, a 20 odsto objekata, među koje spada i TŠ "Ivan Sarić", potiču s početka 20. veka i uglavnom su građevine od kulturnog značaja.

Tehnička škola "Ivan Sarić" je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika iz Subotice.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;