INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Perišić: Međunarodni tender za tretman otpadnih voda

20.09.2013. | Tanjug.biz

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će grad raspisati međunarodni tender za tretman otpadnih voda i da vrednost te investicije iznosi oko 230 miliona evra.

- Dolaskom na mesto gradonačelnika bio sam iznenđen interesovanjem kompanija u oblasti tretmana otpadnih voda i tretmana otpada – kazao je Perišić posle sednice Gradskog veća na kojoj je usvojen predlog rešenja o postupku obezbeđenja finsniranja, izgradnje i upravljanja sistemom za prikupljanje i prerardu otpadnih voda na području grada.

Perišić je rakao da su se za tu oblast interesovali investitori iz iz Nemačke, Češke, Belgije, Engleske i da to dokazuje da je reč o profitabilnom poslu. Do potpisivanja ugovora potrebno je 20 koraka ili faza, napomenuo je niški gradonačelnik i dodao da bi voleo da takav ugovor o javno-privatnom partnerstvu bude potpisan do kraja mandata aktuelne lokalne vlasti.

Perišić je podsetio da je Niš jedina lokalna samouprva koja poseduje završeni projekat za prikupljanje i preradu otpadnih voda koji je finansirala švedska vlada i što je zasluga i prethodne i ove lokalne vlasti. Perišić očekuje da će sredstva za tretman otpadnih voda moći da se obezbede iz pristupnih fondova od strane kompanije koja bude dobila posao i da će EU najverovatnije podržati taj projekat.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;