Perišić: Međunarodni tender za tretman otpadnih voda

20.09.2013. | Tanjug.biz

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će grad raspisati međunarodni tender za tretman otpadnih voda i da vrednost te investicije iznosi oko 230 miliona evra.

- Dolaskom na mesto gradonačelnika bio sam iznenđen interesovanjem kompanija u oblasti tretmana otpadnih voda i tretmana otpada – kazao je Perišić posle sednice Gradskog veća na kojoj je usvojen predlog rešenja o postupku obezbeđenja finsniranja, izgradnje i upravljanja sistemom za prikupljanje i prerardu otpadnih voda na području grada.

Perišić je rakao da su se za tu oblast interesovali investitori iz iz Nemačke, Češke, Belgije, Engleske i da to dokazuje da je reč o profitabilnom poslu. Do potpisivanja ugovora potrebno je 20 koraka ili faza, napomenuo je niški gradonačelnik i dodao da bi voleo da takav ugovor o javno-privatnom partnerstvu bude potpisan do kraja mandata aktuelne lokalne vlasti.

Perišić je podsetio da je Niš jedina lokalna samouprva koja poseduje završeni projekat za prikupljanje i preradu otpadnih voda koji je finansirala švedska vlada i što je zasluga i prethodne i ove lokalne vlasti. Perišić očekuje da će sredstva za tretman otpadnih voda moći da se obezbede iz pristupnih fondova od strane kompanije koja bude dobila posao i da će EU najverovatnije podržati taj projekat.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...