INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vraćanje nekadašnjeg sjaja starim gradskim jezgrima

13.09.2013. | Dnevnik

Lokalna samouprava Vršca godinama iz svog budžeta i sredstvima pokrajine i donatora neumorno radi na vraćanju sjaja starom gradskog jezgra i obnovi zdanja iz minulih vremena. Tako je i glavni Trg svetog Teodora vršačkog posle rekonstrukcije postao pešačka oaza puna zelenila i nezaobilazna meta turista.

Ovih dana i pokrajinske vlasti su pokazale da podržavaju ovakvu orjentaciju lokalne samouprave. Vršac je posetio pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopavnost polova Miroslav Vasin i sa domaćinima razgovaro o njihovim planovima za realizaciju projekata sa kojima su konkurisali za sredstva Vlade Vojvodine namenjene lokalnim samoupravama opština i gradova za uređenje turističkih celina.

Sa domaćinima je Vasin potpiso ugovor o dodeli sredstava za izradu projekata za uređenje bloka Stari Vršac i "Vinsko sokače" u iznosu od 2,5 miliona dinara, kao i 230 hiljada dinara za Banatski turistički klaster za brži razvoj turizma u ovoj opštini. Ovaj Sekretarijat je u sufinasiranju saobraćajne svetlosne signalizacije u blizini škola i dečijih ustanova odobrio gradu 1,8 miliona dinara.

Ovom prilikom Vasin je i sa čelnicima opštine Bela Crkva potpiso ugovor o dodeli pet miliona dinara za uređenje gradskog parka čime će i ova opština moći da poboljša lepši izgled grada. Ocenio je da su opštine Vršac i Bela Crkva primeri kako se vojvođanska mesta mogu preporoditi ulaganjem u prave projekte, a pokrajinska vlada mnogo ulaže u obnovi turističkih znamenitosti u Vojvodini.

Vršac nosi epitet grada muzeja sa desetinom poznatih zdanja na čelu sa Gradskom kućom, apotekom na stepenicama, brojnim obnovljenim crkvama, zdanjem Vladičanskog dvora i renoviranom Vršačkom kulom čini privlačnu turističku destinaciju u Vojvodini i Srbiji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;