INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zgrada centralne kuhinje "Radosnog detinjstva" u oktobru

01.08.2013. | Radio 021

Radovi na zgradi centralne kuhinje Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" biće završeni u oktobru, a u njoj će se pripremati obroci za čak 67 vrtića u gradu i okolnim naseljima. Narednih dana na račun predškolske ustanove trebalo bi da bude uplaćeno 34 miliona dinara, kako bi se radovi nastavili nakon dve godine zastoja.

Inače, izgradnja centralne kuhinje započeta je krajem novembra 2011. godine, i od tada su odrađeni samo grubi građevinski radovi, pa su preostali završni radovi i uvođenje instalacija, kao i postavljanje opreme u zgradu.

- Očekujemo da će svi ispoštovati zadate rokove, te da ćemo uskoro imati modernu kuhinju u kojoj će naša ustanova spremati hranu za klince iz skoro 70 vrtića – kaže portparolka PU "Radosno detinjstvo" Ruža Pajantić.

Ona dodaje da će kuhinja biti od neprocenjivog značaja za predškolsku ustanovu, posebno kada se uzme u obzir da se trenutno u dve kuhinje priprema 10.000 obroka, zbog čega kuvari moraju da rade ponekad i u dve smene.

Za podizanje centralne kuhinje do završetka radova biće utrošeno 520 miliona dinara. Od te sume 471 milion dinara je bio namenjen za građevinske radove. Fond za kapitalna ulaganja i Ministarstvo građevine učestvuju u projektu sa po 10 odsto finansijskih sredstava, dok je ostali deo od 80 odsto finansiran od strane Fonda za razvoj Srbije. Grad Novi Sad je dao lokaciju i platio komunalno opremanje zgrade.

Inače tender za centralnu kunjinu pratile su brojne kontroverze. Na prvom tenderu, dok je planirana cifra izdvojena za kompletan projekat bila 10 miliona evra, prihvaćena je ponuda građevinske firme "Dijagonala" koja je iznosila 370 miliona dinara, iako je na stolu bila ponuda kompanije "Monera", čija bi izrada koštala više nego duplo manje. Međutim, pokrajinska budžetska inspekcija u slučaju ove javne nabavke nije utvrdila ništa sporno.

Tu ponudu su kao najbolju prihvatili direktor "Radosnog detinjstva" Borislav Samardžić i firma "Eurogardi", koja je dobila posao projektovanja objekta, iako je tu odluku kritikovala nezavisna italijanska konsultantska kompanija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;