"Lafarge" i Societe Genearale banka ponudili sufinansirajuće kredite za prodaju građevinskog materijala

04.07.2013. | Tanjug

Kompanija "Lafarge" Srbija je, u saradnji sa Societe Generale bankom i stovarištima građevinskog materijala širom Srbije, omogućila nov način prodaje građevinskog materijala za građane, putem kredita, kako bi završili svoje objekte i poboljšali kvalitet stanovanja.

Kako navode predstavnici tih kompanija, reč je o kreditima sa sufinansiranom kamatnom stopom, jer je cilj bio da se obezbede pristupačni uslovi svim građanima, koji žele da zvrše svoje građevinske objekate, ali i da se doprinese povećanju obima prodaje na stovarištima.

Direktor marketinga u kompaniji "Lafarge" Dejan Jančić rekao je na konferenciji za novinare, da se ta kompanija rukovodila time, što u Srbiji postoji veliki broj individualnih stambenih objekata, na kojima je započeta gradnja, ali nisu završeni zbog nedostatka sredstava. Kako je rekao, kompanija "Lafarge" je sa svojim partnerima, obezbedila kredite u maksimalnom iznosu do 350.000 dinara, sa rokom otplate do tri godine, a prvih godinu dana kamatna stopa je nula odsto. On je podsetio da je pocedura odobravanja brza i jednostavna kada je reč o dinarskim kreditima, bez učešća, sa nepromenljivom kamatnom stopom, jer se oni realizuju na stovarištima građevinskog materijala.

Jančić je rekao da su modeli pristupačne gradnje koji se realizuju svuda u svetu, prilagođeni tržištu Srbije i da se u razgovoru sa krajnjim korisnicima, došlo do toga šta su njihove ideje, potrebe i želje, budući da nisu u mogućnosti da završe svoje objekte.

Direkor "Lafarge" Srbija Kostin Bork rekao je da je ekonomska situacija u Srbiji teška i da se ona posebno negativno odrazila na građevinski sektor, i da se zbog toga odlučila da pokrene akciju kredita sa uverenjem, da će taj model saradnje biti od koristi krajnjim korisnicima i istovremeno, da će doprineti povećanju prodaje na stovarištima.

Direktor Societe Generale banke Srbija Frederik Koin rekao je da je ta banka imala u vidu specifične potrebe klijenata i da je zato osmišljen način da se ponude najbolji uslovi kreditiranja za nabavku građevinskog materijala na tržištu. Kako je rekao, ta ponuda je rezultat dugogodišnje saradnje sa "Lafarge" Srbija.

"Lafarge" sufinansirajući krediti za kupovinu građevinskog materijala dostupni su u svim većim gradovima Srbije, a već je odobreno desetak takvih kredita u Beogradu, Ćupriji, Rumi i Staroj Pazovi. Građanima su pored građevinskih, dostupni i drugi proizvodi -elektromaterijali, elementi za opremanje kupatila, PVC materijali, boje, lakovi...

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je