INFONET-468X60-BANNER

Kraj mislođinske crne tačke

21.06.2013. | Politika

Put u obrenovačko naselje Kovančin, na kome se svaka dva, tri meseca dogodi neka nezgoda, uskoro bi trebalo da postane sigurna deonica. Očekuje se da rekonstrukcija ovog dela saobraćajnice počne u avgustu. To je dogovoreno na jučerašnjem (20. jun 2013.) sastanku nadležnih iz opštine Obrenovac i JP "Putevi Srbije". Time bi bili rešeni problemi meštana Kovančine, koji su protestovali posle nesreće u decembru kada je kod autobuskog stajališta teško povređen dečak.

- Pre nekoliko dana, šleper je naleteo na autobusko stajalište i bukvalno "sažvakao" metalnu "pečurku". U tom trenutku, srećom nije bilo nikoga, a dnevno, te stanice koristi između 500 i 800 ljudi – kaže Ivan Urošević, predsednik Mesne zajednice "Mislođin".

Ovaj put je u nadležnosti Ministarstva saobraćaja i "Puteva Srbije", pa se tražio model kako bi se što pre obezbedila finansijska sredstva. U rešavanje ovog Mislođinskog problema uključila se i opština Obrenovac.

- Sledeće sedmice bi trebalo da potpišemo ugovor o zajedničkom ulaganju u revitalizaciju tog dela saobraćajnice – autobuskih stajališta kod Kovančina i kružnog toka kod Male Kolubare, koji pripadaju selu Mislođin. Polovinu sredstava, 11 miliona dinara, obezbediće opština Obrenovac, a isto toliko i JP "Putevi Srbije" – rekao je Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

Posle potpisivanja ugovora biće raspisan tender za izbor izvođača radova, a poslovi bi trebalo da počnu oko prvog avgusta

- Predviđeno je da se izgradi stajalište za autobuse i da se uradi rasveta. Na teren će odmah izaći radnici "Puteva Srbije" i obrenovačke Direkcije za puteve – ističe Čučković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;