INFONET-468X60-BANNER

Nova sportska hala u Kraljevu

18.04.2013. | Politika

Malo je gradova srednje veličine u Srbiji koji, poput Kraljeva, nemaju veliku sportsku halu ili zatvoreni olimpijski bazen. Sagrađena još sedamdesetih godina, hala u gradu na Ibru može da primi tek oko 1.200 gledalaca, zbog čega ne ispunjava uslove za održavanje utakmica višeg ranga, a pretesna je i za druge sportske susrete i treninge iako je otvorena u tri smene.

Stoga je 2011. godine u Ribnici, predgrađu Kraljeva, započeta gradnja nove sportske hale, kapaciteta 3.400 gledalaca. Posao je ugovoren sa ovdašnjim preduzećem "Amiga" i nekoliko podizvođača. Prema pomenutom ugovoru, sve je trebalo da se okonča krajem prošle godine po ceni od 630 miliona dinara. Iz republičke kase odobreno je 225 miliona, a ostatak iz gradskog budžeta. Gradnja objekta, kako se saznaje iz Gradske direkcije za urbanizam, biće uz to malo zakašnjenje završena krajem maja ove godine, ali će, zbog projektom nepredviđenih dopunskih radova, to koštati više – oko 770 miliona dinara.

- Nadam se da ćemo ta sredstva nekako obezbediti od planiranog a neiskorišćenog novca iz gradskog budžeta, ali još oko 150 miliona dinara moramo zatražiti od više ministarstava. Jer, toliko novca će nam trebati za infrastrukturu, uređenje prilaza, dovođenje gasa, vode, gradnju trafo-stanice. U protivnom, novi objekat bismo morali da konzerviramo i čekamo neki naredni budžet, do čega nadamo se neće doći – kaže Nenad Nerić, direktor Gradske direkcije za urbanizam.

Kako je dodao, na istoj lokaciji naredne godine bi trebalo da započne gradnja zatvorenog bazena.

- Prema idejnom projektu tu će se graditi dva bazena, manji i olimpijski bazen. Prema sadašnjoj računici, za tu investiciju je neophodno oko 4 miliona evra, pa sve zavisi od plana i budžetskog priliva novca – ističe Nerić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;