INFONET-468X60-BANNER

Dogovorena izgradnja autoputa Stara Pazova-Stari Banovci

02.04.2013. | Tanjug

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić dogovorio je u ponedeljak (1. aprila 2013. godine) sa predsednikom opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem početak radova na gradnji autoputa između Stare Pazove i Starih Banovaca.

Planirano je da se izgrade dve trake autoputa koje bi prolazile pored industrijske zone i "Kuće fudbala", sa ukupno tri kružna toka, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

Završena je sva neophodna projektna dokumentacija i radovi bi mogli, ukoliko sredstva budu pristizala predviđenom dinamikom, da budu završeni do kraja godine.

Planirana deonica je dugačka 11 kilometara, a u završetak tog projekta biće uključeno i Javno preduzeće "Putevi Srbije", sa određenim sredstvima koja su predviđena za izgradnju i revitalizaciju putne infrastrukture u lokalnom i međumesnom saobraćaju.

Sredstva za put od 460 miliona dinara, koliko je potrebno da se završi kompletna trasa, obezbeđivala bi se paralelno sa izgradnjom ove saobraćajnice koja je predviđena da se radi u četiri faze.

Na sastanku u Vladi Srbije je zaključeno da je to važno za dalji razvoj privrede tog kraja i da bi taj put Staroj Pazovi dalo novi impuls i otvorio nove perspektive za realizaciju mnogobrojnih investicija koje su, inače, tu opštinu i dovele u red lidera po pitanju privatne inicijative i afirmacije malih i srednjih preduzeća.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;