INFONET-468X60-BANNER

Vrtić u naselju "Belville" do 30. aprila

08.02.2013. | Novosti

Vrtić izgrađen u polukrug, poput lepeze, sav u staklu, sa rampom preko koje će moći da se pređe iz jednog dela zgrade u drugi, dobiće najmlađi žitelji novobeogradskog naselja "Belville". Radnici GP "Napred" trenutno postavljaju stolariju i rade izolaciju objekta, kako bi ispoštovali rok za završetak radova - 30. april.

Maja Dimitrijević, direktorka PU "11. april" na Novom Beogradu, ističe da posle toga sledi opremanje objekta i nada se da će već na jesen više od 200 mališana moći da se useli u jedno od najsavremenijih obdaništa u prestonici.

- Ovaj objekat, kao i "Zvezdana prašina" na Bežanijskoj kosi, pravljen je kao energetski efikasan – kaže Dimitrijevićeva. - To znači da će problem zagrevanja prostorija i vode biti rešen uz pomoć zemljanih izvora i solarnih ploča. Tako će biti smanjeni režijski troškovi.

Velike površine koje bi u drugim objektima bile pokrivene fasadom u ovom vrtiću biće napravljene od specijalnog troslojnog stakla, koje će sa unutrašnje strane imati ogradu, a sa spoljne posebnu zaštitu u vidu limene zavese.

- Ovo je masivan objekat u kome su sve sobe međusobno povezane, a materijali kojima se radi su prvoklasni – kaže Ilija Jakovljević, šef gradilišta. - Prostor je maksimalno iskorišćen. Sanitarni čvorovi su povezani sa sobama, a objekat će biti prirodno osvetljen, jer će pored toga što je sav u staklu imati i krovne prozore. U prizemlju je planirano da veliki prostor ostane otvoren, kao svojevrsna pozornica.

U naselju "Belville" je, prema poslednjim podacima koji su stigli u Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, useljeno 1.890 stanova. Novoizgrađeni vrtić biće namenjen pre svega mališanima iz ovog naselja, a ako bude potrebe, a i mesta, upisivaće se i deca iz okolnih blokova.

- Nadam se da neće biti gužve – kaže direktorka Dimitrijević. - Decu nećemo upisivati dok sve ne bude gotovo, možda ćemo samo primati molbe da bismo znali koliko je interesovanje. Kapacitet je po šest jaslenih i vrtićkih i dve predškolske grupe.

1.700 kvadrata

Projektant obdaništa u Univerzitetskom naselju je Aleksandar Vuja. Bruto površina objekta je 1.894 kvadratna metra ili oko 1.700 kvadrata neto. Radovi su počeli 1. avgusta 2012, a kraj izgradnje planiran je za 30. april.

Sve na dugme

Novi vrtić u "Belvilu" imaće najsavremeniji sistem klimatizacije i ventilacije, centralni video-nadzor, dvorište opremljeno mekim podlogama i spravama za bezbednu igru dece. Biće postavljeni i posebno dizajnirani ekrani koji će vaspitačima, deci i roditeljima prikazivati energetske performanse objekata i uštedu energije.

Zbog tendera kasne radovi u Bloku 61

Na drugo obdanište u Bloku 61, koje je planirano za izgradnju ove godine, roditelji će morati malo da sačekaju s obzirom na to da preduzeće "Interkop", koje je izabrano na tenderu, nije ispunilo ugovorne obaveze. U toku je priprema dokumentacije za novi tender.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;