INFONET-468X60-BANNER

Građani posle puštanja u saobraćaj petlje Pančevački most uočili propuste

31.01.2013. | Danas

Posle otvaranja petlje kod Pančevačkog mosta znatno je povećana bezbednost vozača, ali i pešaka, za koje je ovaj deo bio jedna od crnih tačaka. Vozači sada do mosta dolaze i obnovljenom prilaznom konstrukcijom iz Ulice Dragoslava Srejovića, a izgradnjom petlje sprečeno je i dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu, što je bitno uticalo na smanjene saobraćajne gužve.

S druge strane, članovi foruma "Beobuild" uočili su, posle otvaranja petlje, neke od nedostataka. Oni ističu da sva tri ulaza na most dobro funkcionišu, ali kao dva problema izdvajaju stvaranje novog zagušenja na isključenju sa Pančevačkog mosta, ali i ograničeno kretanje pešaka i biciklista. Građani, naime, smatraju da je izgradnjom petlje onemogućeno bezbedno kretanje pešaka ka Višnjici desnom stranom Bulevara despota Stefana i da bi svaka sledeća intervencija na ovom delu morala da uključi i novi pešački koridor u pravcu Višnjice.

Kao rešenje problema učesnici diskusije na forumu predlažu izgradnju pasarele, koja bi, doduše, bila privremeno rešenje, a kao trajno rešenje navode podzemni prolaz u zoni novog semafora u Bulevara despota Stefana.

Podsetimo, radovi na prilaznoj konstrukciji Pančevačkom mostu sa kružnom rampom započeli su sredinom jula 2012, a nova petlja puštena je u saobraćaj krajem decembra. Izgrađena je nova infrastrukturna mreža i stajalište javnog prevoza, a duž saobraćajnice postavljena je elektroenergetska instalacija i javna rasveta. Takođe, posle puštanja u rad nove petlje vozila javnog gradskog prevoza koja saobraćaju iz centra grada ka Karaburmi (16, 23, 32E, 35) i Pančevu (43, 95, 96), kreću se novoizgrađenim saobraćajnim trakama, koje se nalaze na mestu nekadašnje Gradačke ulice, a koriste i novoizgrađeno stajalište u toj zoni. Vozila koja saobraćaju ka Pančevu koriste novoizgrađenu rampu za penjanje na Pančevački most.

Radovi na mostu

U preduzeću "Putevi Srbije" rečeno je da je u toku sezona zimskog održavanja puteva, tokom koje se obavljaju samo urgentni radovi, po posebnim nalozima, i koje redovno sprovodi njihova zimska služba, a da se kasnije očekuju i radovi na samom mostu.

- U novoj građevinskoj sezoni, posle 1. aprila, "Putevi Srbije" planiraju da obave određene radove na redovnom održavanju Pančevačkog mosta, a o tim radovima će javnost, kao i uvek, biti blagovremeno obaveštena – kažu u ovom preduzeću.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;