Završena druga faza gasifikacije Velike Plane vredna 5,3 miliona evra, nastavak radova u 2013

20.12.2012. | E-kapija

Završetak druge faze gasifikacije opštine Velika Plana obeležen je juče, svečanim paljenjem baklje u Starom Selu. Baklju su upalili izvršni direktor za investicije "Srbijagasa" Jovica Budimir i predsednik opštine Velika Plana Dejan Šulkić, u prisustvu predstavnika JP "Plana", kao i čelnih ljudi preduzeća "DM Invest" iz Smederevske Palanke, koje je strateški partner i izvođač radova.

Otvaranje nove gasovodne mreže duge oko 228 kilometara omogućiće meštanima Starog Sela, Novog Sela i Rakinca da se već ove zime greju na gas. Vrednost investicije je 5,3 miliona evra.

Na novu gasovodnu mrežu biće priključeno oko 4.000 domaćinstava, a za kompletnu gasifikaciju opštine Velika Plana potrebno je da se izgradi još i distributivna gasna mreža u naseljenim mestima Miloševac i Lozovik, dodaje se.

Predsednik opštine Velika Plana Dejan Šulkić kazao je da bi kompletna gasifikacija Velike Plane trebalo da bude završena tokom naredne godine, te da je vrednost investicije dela gasovodne mreže koji treba da bude završen u tom periodu 800.000 evra.

U prvoj fazi gasifikacije opštine Velika Plana izgrađeno je 40 kilometara mreže, u drugoj 228 kilometara, u trećoj se planira još 120 kilometara, a za njen završetak čeka se dozvola za bušenje i prolazak cevi ispod autoputa i pruge na Koridoru 10.

Predstavnici opštine, "Srbijagasa" i izvođača radova, najavili su juče da će u prvoj polovini 2013. godine biti stvoreni neophodni uslovi da gasna distributivna mreža bude puštena u rad i u još nekoliko preostalih sela opštine Velika Plana, objavljeno je na sajtu "Srbijagasa".

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...