INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Danas štrajk putara Nibens grupe

18.10.2011. | Biznis novine

Sindikati putarskih preduzeća iz Nibens grupe - PZP Niš, Vranje, Kragujevac, Beograd i Vojvodinaput-Bačkaput, najavili su da će danas početi proteste pred zgradom Vlade Srbije u Beogradu ako se u međuvremenu ne reše problemi radnika.

Na sastanku sindikalnih rukovodstava ovih preduzeća održanom u Nišu ocenjeno je da su državni organi u velikoj meri odgovorni za nepodnošljiv materijalni i socijalni položaj njihovih radnika. U saopštenju Samostalni sindikat putara Srbije kao odgovorne označava Ministarstvo za ekonomiju i Ministarstvo za infrastrukturu, Agenciju za privatizaciju i JP Puteve Srbije, ali i AIK banka i Unicredit banka. Putari ocenjuju da su "banke bez ekonomske ili pravne logike odobravale vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću, koji se sada nalazi u zatvoru, kredite u visini od više desetina miliona evra".

Radnici zahtevaju od vlade deblokadu računa preduzeća, isplatu zarađenih a neisplaćenih plata i konvertovanje potraživanja banaka u kapital preduzeća.

"Pozivamo državne organe da do kraja ispitaju sve okolnosti koje su dovele do toga da više hiljada radnika Nibens grupe i njihovih porodica ostane bez sredstava za život", kažu u sindikatu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;