INFONET-468X60-BANNER

GRI želi da ulaže u Srbiji

03.07.2011. | Beta

Američki Global Resorces Investments - GRI (Global risorsiz investments), zainteresovan je da ulaže u korišćenje obnovljivih izvora energije i mineralnih sirovina u Srbiji, izjavio je rukovodilac investicija u toj kompaniji Majkl Kosovan.

On je u intervjuu agenciji Beta kazao da Global Resorces Investment na globalnom nivou finansira kompanije koje koriste prirodne resurse i da u Srbiji vidi ogroman potencijal za razvoj projekata u korišćenju hidropotencijala za proizvodnju struje.

"GRI je nedvosmisleno zainteresovan da ulaže u Srbiji. Već smo ovde i polažemo seme za budući razvoj, kao jedna od prvih grupa koja finansira kanadsku firmu Reservoir Capital Corp. (Rezervoar kapital) i njene projekte u Srbiji. Dosadašnja iskustva su veoma pozitivna i nadam se finansiranju novih projekata", kazao je Kosovan.

Kako je dodao Kosovan, u posetu Srbiju došao je sa još 30 investitora iz SAD, Kanade i Australije na poziv kanadske kompanije Rezervoar kapital, koja u Srbiji ima ćerku-firmu REV. Motiv za posetu, kazao je, bio je da stekne utisak o regulatronom okviru, ali i atmosferi za razvoj obnovljivih izvora energije u Srbiji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;